Ένα πλοιάριο που μετέφερε 166 πρόσφυγες από τη Λιβύη, οι περισσότεροι από την Υποσαχάρια Αφρική, έφθασε σήμερα στη Λαμπεντούζα, ενώ πέντε περισσότερα πλοιάρια αναμένεται να καταφθάσουν στην ιταλική νήσο αργότερα εντός της ημέρας, σύμφωνα με ανακοινώσεις αξιωματούχων.

Από τον Ιανουάριο που ξεκίνησε η εξέγερση στην Τυνησία, η οποία οδήγησε στην απομάκρυνση από την εξουσία του πρώην προέδρου, Ζίν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, χιλιάδες πρόσφυγες μεταβαίνουν στη Λαμπεντούζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Μάρτιο, οπότε άρχισε η συνεχιζόμενη εξέγερση κατά του Μουαμάρ Καντάφι, οι περισσότεροι πρόσφυγες που καταφθάνουν στη Λαμπεντούζα προέρχονται από τη Λιβύη.

Στις αρχές της εβδομάδας, οι υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών απηύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να διαπλέουν με ασφάλεια τη Μεσόγειο οι πρόσφυγες προερχόμενοι από τη Λιβύη.

Η έκκλησή τους ακολούθησε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ένα πλοιάριο με 600 πρόσφυγες βυθίστηκε κοντά στις ακτές της Λιβύης την περασμένη Παρασκευή, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεκάδες άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό πνίγηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης