Μη σας φαίνεται βουνό ο τρόπος που θα κόψετε τη πάνα. Αρχικά μπορεί να πλύνετε κανένα σεντόνι παραπάνω, αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Όταν τα παιδάκια κλείσουν τα 2, καλό θα ήταν σιγά σιγά να προμηθευτείτε γιογιό. Το παιδί μετά τα δύο και εφόσον μιλάει μπορεί να ελέγξει την κύστη του και είναι σε θέση να σας πει όταν θέλει να πάει τουαλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ήταν προτιμότερο η προσπάθεια αυτή να γίνει κατά την καλοκαιρινή περίοδο που το παιδί φοράει λιγότερα ρουχαλάκια και κυκλοφορεί στο σπίτι πιο ελεύθερο.

Όσοι από εσάς έχετε κοριτσάκι μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας πιο τυχερό, αφού το κορίτσι πολλές φορές είναι πιο αποφασιστικό και έχει 70% πιθανότητες να το κόψει γρήγορα.

Αν κι εγώ δεν το έκανα ποτέ, οι ειδικοί προτείνουν όταν οι γονείς πηγαίνουν τουαλέτα να έχουν ανοιχτή τη πόρτα για να βλέπουν τα παιδιά και να καταλαβαίνουν τη χρήση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και αν τους «φύγουν» και λερωθούν σε καμία περίπτωση δεν τα μαλώνουμε. Το παιδί θα φοβηθεί και θα αργήσει να το κόψει. Προσπαθήστε γενικώς να τους φοράτε ρουχαλάκια που εύκολα μπορούν να βγουν. Αποφύγετε τα παντελόνια με ζώνες ή τιράντες αλλά και για τα κορίτσια μας τα κολάν μαζί με καλσόν.

Αν το παιδί σας πει ότι θέλει να πάει τουαλέτα μην το καθυστερήσετε. Πηγαίνουμε αμέσως και δεν του απαντάτε λέγοντας «περίμενε λίγο να κάνω το τσιγάρο μου!», αν είναι δυνατόν!

Κάθε φορά που χρησιμοποιεί το γιογιό πείτε του ένα μπράβο ή δώστε του ένα παιχνίδι. Θα προκαλέσετε το παιδί για να το ξανακάνει με ενθουσιασμό.

Έχετε πάντα μαζί σας ένα πακέτο μωρομάντηλα και μια αλλαξιά ρούχα όταν πρόκειται να βγείτε βόλτα και αποφύγετε πριν την έξοδο να του φοράτε πάνα.

Όσον αφορά το βράδυ που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι, μην του δίνετε να πιει πολλά υγρά πριν κοιμηθεί. Ίσως αποβεί… μοιραίο.

Βάλτε το παιδί στη τουαλέτα πριν κοιμηθεί και αμέσως μόλις ξυπνήσει. Αν σας έχει κάνει καμιά «λαδιά» χρησιμοποιήστε το ξυπνητήρι σας. Ξυπνήστε εσείς και σηκώστε και το παιδί για να πάει τουαλέτα και να προλάβετε το… κακό.

Αν όμως δεν προλάβει, σε καμία περίπτωση μη μαλώσετε το παιδάκι.

Αγοράστε πλαστικά καλύμματα για το στρώμα του μωρού. Τα σεντόνια πλένονται εύκολα, τα στρώματα όχι.

Για το τέλος, αν και είναι το πιο σπουδαίο, πιέζετε το παιδί να πλένει τα χέρια του μόλις τελειώσει. Το έχουμε ξαναπεί ότι η καθαριότητα στα μικρά παιδιά τα βοηθάει στο να αποφεύγουν τα μικρόβια.

Γενικά μην αγχωθείτε με αυτή την ιστορία. Έχετε δει ποτέ κάποιο μεγάλο να φοράει πάνα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης