Με τις εκλογές του 2012 να πλησιάζουν όλο και περισσότερο, το επιτελείο γύρω από τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, εργάζεται σε πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προεκλογικό πρόγραμμα το οποίο θα ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής.

Μετά την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν και τη λήψη πρωτοβουλιών στο «Παλαιστινιακό» ζήτημα ήρθε η στιγμή για την ανακοίνωση των σχεδίων μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής νομοθεσίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια χθεσινής του ομιλίας στο Ελ Πάσο του Τέξας, στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ότι θα υπάρξει ενίσχυση των μέτρων φύλαξης στα σύνορα, με ταυτόχρονο άνοιγμα των διαδικασιών νομιμοποίησης για μερίδα των σημερινών λαθρομεταναστών στις Η.Π.Α. με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της οικονομίας και την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας.

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ασφάλεια θα διατεθεί τον Αύγουστο κρατικό κονδύλι ύψους 600 εκατ. δολαρίων για την πρόσληψη 1.500 ειδικών πρακτόρων που θα περιπολούν στα σύνορα, επιθεωρητών και αξιωματούχων.

«Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής έχουν φέρει αποτελέσματα. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουμε κατασχέσει 31% περισσότερα ναρκωτικά. 75% περισσότερο συνάλλαγμα και 64% περισσότερα όπλα», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Οι ΗΠΑ φιλοξενούν σήμερα περισσότερους από 11 εκατ. λαθρομετανάστες, με την πλειονότητα από αυτούς να είναι Λατινοαμερικανοί, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Τον Δεκέμβριο, η προσπάθεια του Λευκού Οίκου να περάσει τον «νόμο του ονείρου» (Dream Act), που θα επέτρεπε τη νομιμοποίηση τέκνων λαθρομεταναστών που ήλθαν στις Η.Π.Α. ως παιδιά, απέτυχε, προκαλώντας την απογοήτευση των ισπανόφωνων στη χώρα. Αυτή η αποτυχία του Μπαράκ Ομπάμα να ωθήσει την ψήφιση ευνοϊκής μεταναστευτικής νομοθεσίας έχει απογοητεύσει πολλούς Ισπανόφωνους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη ότι οι ΗΠΑ απέλασαν πέρυσι σχεδόν 400.000 λαθρομετανάστες.

Τα 50,5 εκατ. Ισπανόφωνων κατοίκων των ΗΠΑ αποτελούν ποσοστό 16% του συνολικού πληθυσμού και αντιπροσωπεύουν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μειονότητα στη χώρα. Υπολογίζεται ότι οι ισπανόφωνοι ψήφισαν υπέρ του Ομπάμα σε ποσοστό δύο προς ένας στις εκλογές του 2008.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης