Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  της  zougla.gr, από τη δικαστική έρευνα, πρόσωπα που φέρονται επίσης ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση, ζήτησαν με έγγραφό τους να κληθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες ή ως ύποπτοι, ο λογιστής Αθηνών Γ. Μιχαλακόπουλος  και ο Β. Τυρογαλάς, που δραστηριοποιείται στον Πειραιά.

Κατά τα  στελέχη  της  Siemens Ελλάς , αλλά και ελληνικών οργανισμών, που  επικαλούνται πλέον και τα επίσημα  έγγραφα της δικογραφίας,  ο λογιστής Γ. Μιχαλακόπουλος, εμφανίζεται ως πληρεξούσιος  της off shore  εταιρείας «Μystras Holding»(έδρα  Άγιος Βικέντιος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρεται μάλιστα  να  υπογράφει τα συμβόλαια της αγοραπωλησίας  οικοπέδων, σε  Τήνο, Πάρο και Αντίπαρο, για λογαριασμό της Ελένης Δενδρινού, του συζύγου της Δ.  Δενδρινού  και του Μ. Χριστοφοράκου .

Τις εντολές τις έπαιρνε   ο κ. Μιχαλακόπουλος, από τη Γενεύη,  και το εύλογο ερώτημα  που ανακύπτει είναι ,  ποιος πλήρωνε για τις αγοραπωλησίες  και ποιος το συμβολαιογράφο Αθηνών, Γ. Θ. Στεφανάκο, στο συμβολαιογραφείο του οποίου έγινε  το αγοραπωλητήριο συμβόλαιο(15015/2002), το οποίο μάλιστα περιέχεται και στη δικογραφία.

Το άλλο  πρόσωπο κλειδί, κατά τους  αιτούντες, ο Β. Τυρογαλάς, φέρεται να έχει  τέσσερις καταθέσεις, με μεγάλα χρηματικά ποσά στην off shore εταιρεία « Martechnik Bankering L.T.D» (έδρα Λιβερία), τα  οποία διοχετεύτηκαν από τις εταιρείες “PLACED  BLVE”  & “ FAIRWAYS”. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι   εταιρείες αυτές, ωστόσο, φέρονται να ελέγχονται από τον κ. Χριστοφοράκο και κατά τα έγγραφα διακινούσαν μεγάλα ποσά, «για ωφέλιμες πληρωμές». Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, είναι, ποια ήταν η αιτία της μεταβίβασης τέτοιων ποσών από τις δύο εταιρείες; 

Στον Πειραιά  ωστόσο, ως εκπρόσωπος σύμφωνα με ναυτιλιακά έγγραφα, φέρεται να είναι ο Β. Τυρογαλάς.  Γιατί δεν καλούνται λοιπόν Μιχαλακόπουλος και Τυρογαλάς είτε ως μάρτυρες είτε ως ύποπτοι και να εξηγήσουν τον άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο τους;  

Άλλο ένα  τεράστιο θέμα, που δημιουργείται από την ανάγνωση της δικογραφίας,  είναι  ότι πίσω από την  off shore  εταιρεία  «Μystras Holding»  κρύβονται πρόσωπα και κόμματα – -ίσως εκεί να έχουν ενθυλακωθεί και αόρατα 12 εκ. ευρώ, που διακινήθηκαν σε πολιτικούς και κόμματα.

Οι Γερμανοί πάντως, για να μην έχουμε αυταπάτες, τη θέση τους την εκφράσανε σαφώς και κατηγορηματικώς : Οι Έλληνες  ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την υπόθεση της Siemens, γι’ αυτό και δεν ζητούν κρίσιμα έγγραφα και μάρτυρες Γερμανούς, που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, αφού εμείς στο κάτω –κάτω πληρώναμε.

Εν τω μεταξύ προθεσμία για την άλλη Τετάρτη, πήρε ο μηχανολόγος, Μάκης Βόγιας που είχε κληθεί για την υπόθεση της SIEMENS από τον εισαγγελέα, κ. Αθανασίου.

Ο κ Βόγιας σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση του συνηγόρου του, Στέλιου Γκαρίπη, δεν εργαζόταν για λογαριασμό ούτε της SIEMENS, ούτε του ΟΤΕ, αλλά είναι ερευνητής – μηχανικός που εργάζεται ως ιδιώτης στην Αμερική.

Όσον αφορά τους λογαριασμούς του, που πράγματι βρέθηκαν στο όνομά του στο εξωτερικό, είναι πληρωμές νόμιμες για υπηρεσίες που προσέφερε, διευκρίνισε ο συνήγορος του. Στην ερώτηση σε ποιον προσέφερε υπηρεσίες, ο κ Γκαρίπης απάντησε ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.  

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του, κ Βόγια από το γραφείο του εισαγγελέα, προσήλθε, ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος συνοδευόμενος από δύο συνηγόρους του.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης