Γερά στο κόλπο της διεκδίκησης της πρώτης θέσης στα πλέι οφ της Super League μπήκε ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, για την πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος.

Τα γκολ του «δικέφαλου» του Βορρά σημείωσαν οι Αθανασιάδης (57΄) και Ελ Ζαρ (75΄), ενώ για τους «πράσινους, οι οποίοι πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση, μείωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο 79΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και στα πρώτα 12 λεπτά είχε τρεις προσπάθειες με τον Σισέ, με την τελευταία να είναι πιο αξιόλογη, καθώς ο Γάλλος βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι από γύρισμα του Νίνη, έπιασε το σουτ, αλλά ο Χαλκιάς ήταν σε ετοιμότητα.

Μετά το 20΄ ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 30΄ απείλησε για πρώτη φορά, με το σουτ του Τσιρίλο να διώχνει στη γωνία του ο Τζόρβας, ενώ δύο λεπτά αργότερα η μπάλα βρήκε στον Κατσουράνη από το σουτ του Ετό κι ενώ είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από φάουλ του Νίνη στο 48΄ η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά, ο οποίος είχε μείνει «άγαλμα».

Σ΄ ένα χρονικό σημείο του αγώνα που ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Από σέντρα του Βιεϊρίνια στο 57΄ και λάθος του Βύντρα, ο Αθανασιάδης με γυριστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στο «δικέφαλο» του Βορρά (1-0).

Το γκολ έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος κυριάρχησε στο γήπεδο και στο 75΄ από ασίστ του Βιεϊρίνια, ο Ελ Ζαρ μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Τζόρβα (2-0).

Κι ενώ φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε εύκολο έργο, στο 78΄ από σέντρα του Βύντρα και κεφαλιά του Σισέ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Χαλκιά (2-1).

Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Μουσλίμοβιτς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όταν πέρασε και τον Τζόρβα, αλλά το πλασέ που έκανε δεν ήταν καλό και ο Ιωαννίδης που είχε γυρίσει ανέκοψε όσο χρειαζόταν την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Κίτρινες: Χαλκιάς – Ιωαννίδης, Σαριέγκι

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Ετό (70΄ Σνάουτσνερ), Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (65΄ Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης (83΄ Μουσλίμοβιτς).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Κατσουράνης, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (67΄ Καραγκούνης), Μαρίνος (54΄ Γκοβού), Νίνης (76΄ Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

Οι δηλώσεις των προπονητών:

Μάκης Χάβος: «Στο πρώτο μας παιχνίδι παίζοντας καλό ποδόσφαιρο πετύχαμε μία μεγάλη νίκη. Το 2-1 δεν είναι το σκορ του αγώνα, αφού θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ. Τώρα κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια. Για εμάς τα πλέι οφ ξεκινούν από τώρα. Σβήσαμε το χάντικαπ του Παναθηναϊκού. Είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.”

Για την αλλαγή εικόνα της ομάδας του: «Πόνταρα πολλά στην ομάδα μου. Δουλέψαμε καλά με τη δική μου την ομάδα και το αποτέλεσμα φάνηκε μέσα στο γήπεδο».

Για τη χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια: «Είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης. Έχει παίξει και με την ΑΕΚ εκεί. Έχω συζητήσει πολύ μαζί του για το που τον βολεύει να παίζει. Ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα θα τον τοποθετούμε σε όποια θέση πρέπει».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ αρχίζει και πετυχαίνει εύκολα γκολ: «Είναι κάτι που δουλεύουμε διαρκώς στις προπονήσεις. Σε αυτόν τον τομέα η δουλειά δεν σταματά».

Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Έχουμε μία έμπειρη ομάδα, αλλά γίνονται κάποια λάθη που δεν πρέπει να γίνονται. Είχαμε κάποιες απουσίες από τιμωρία, αλλά αφού τα πλέι οφ είναι μία νέα διαδικασία, δεν έπρεπε να μετρούν οι τιμωρίες από τις 30 αγωνιστικές. Η άμυνά μας ήταν διαφορετική λόγω αυτών των απουσιών. Βεβαίως όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες. Ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή ομάδα. Η ομάδα μου έχασε, αλλά αυτό συμβαίνει και στις μεγάλες ομάδες. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να έχει πετύχει περισσότερα γκολ. Για να παίξεις σε αυτές τις διοργανώσεις, πρέπει οι παίκτες να πιστέψουν πρώτα στη νίκη. Να ξέρουν ότι μπαίνουν στο γήπεδο για να νικήσουν. Ουσιαστικά μπαίνοντας με αυτό το σκεπτικό, πρέπει να συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο. Ελπίζω το σημερινό ματς να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για μας», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως οι παίκτες του δεν έδειξαν την απαιτούμενη διάθεση, απάντησε με… ερώτηση: «Πιστεύετε ότι εγώ θα έλεγα ότι οι παίκτες μου δεν ήθελαν να κερδίσουν;».

Για τη συνέχεια των πλέι οφ, είπε: «Ήταν ο πρώτος αγώνας και υπάρχουν άλλοι πέντε. Δεν έχει σημασία πώς ξεκινούν τα πράγματα, αλλά πώς τελειώνουν. Το μόνο που χάσαμε είναι ένα αβαντάζ. Οι παίκτες μου έχουν συνείδηση πως πρέπει να συνεχίσουν, να παίξουν για το όνομα του συλλόγου και τη φανέλα μίας ομάδας με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε. Ο πρώτος αγώνας δεν είναι ο πιο σημαντικός, όμως η κόπωση που θα δημιουργηθεί στη διάρκεια των πλέι οφ από τα συνεχή ματς θα είναι μεγάλη. Πολύ σημαντική είναι η φυσική κατάσταση, αλλά θα πρέπει να παίξουν με εξυπνάδα. Να έχουν μια σαφή εικόνα του τι πρέπει να κάνουν. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να παίξουμε σαν ομάδα και να τρέξουμε περισσότερο από τους αντιπάλους μας. Ο Παναθηναϊκός από το τέλος Δεκεμβρίου και μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο. Οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Σχολιάζοντας την ατμόσφαιρα στην Τούμπα, είπε: «Μπορούμε να παίζουμε σε μεγάλα γήπεδα. Σήμερα υπήρχε έντονη ατμόσφαιρα. Πρέπει να πιστέψουμε πως με αυτόν τον τρόπο το ποδόσφαιρο θα αποτελέσει γιορτή κι όχι έναν χώρο βίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης