Η Πακιστανική Αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον εργολάβο που κατασκεύασε την κατοικία στη βορειοδυτική πόλη Αμπονταμπάντ, όπου σκοτώθηκε τη Δευτέρα ο Οσάμα μπιν Λάντεν, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Η αστυνομία ανακρίνει τον Γκουλ Μάνταχ για τις ασυνήθιστες οχυρώσεις του τριώροφου κτηρίου, στις οποίες περιλαμβάνονται τοίχοι ύψους έξι μέτρων, με αγκαθωτά συρματοπλέγματα στην κορυφή τους. «Προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε αν το κτιριακό συγκρότημα κατασκευάσθηκε ειδικά ως καταφύγιο της αλ Κάιντα ή αν η αλ Κάιντα μίσθωσε το σπίτι στην τύχη» δήλωσε τοπικός αστυνομικός αξιωματούχος, που
επιθύμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης κατοικίας, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από μια στρατιωτική ακαδημία, είναι ο Αρσάντ Χαν, που διαμένει σε μία επαρχία στα βορειοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες. «Αναζητούμε επίσης τον Αρσάντ Χαν, αλλά δεν έχει ακόμη βρεθεί» δήλωσε ο αξιωματούχος. Ο Χαν έδωσε την εντολή κατασκευής του κτηρίου στον Μάνταχ το 2005.

Στο μεταξύ, οι πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν σφραγίσει την κατοικία και στους δημοσιογράφους επετράπη να την δουν απ’ έξω χθες και για μόνο μία ώρα. Οι δημοσιογράφοι κρατούνται τώρα από τις Αρχές σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το κτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης