Ανώτερο στέλεχος του Λευκού Οίκου τόνισε πως είναι «ασύλληπτο» να μην διέθετε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ένα σύστημα υποστήριξης στο Πακιστάν που να του προσέφερε βοήθεια «εκ των έσω», αλλά αρνήθηκε να εικοτολογήσει εάν υπήρξε κάποια επίσημη πακιστανική συνδρομή.

Ο κύριος σύμβουλος του προέδρου Barack Obama για θέματα τρομοκρατίας Τζον Μπρέναν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι αμερικανοί κομάντο που συμμετείχαν στην επιδρομή ήσαν σε ετοιμότητα να συλλάβουν τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα ζωντανό εάν αυτό ήταν δυνατόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπρέναν τόνισε πως οι Η.Π.Α. θα «τελειώσουν» με την Αλ Κάιντα ακριβώς όπως έπραξαν με τον Μπιν Λάντεν και χαρακτήρισε «αποφασιστική στιγμή» τον θάνατο του ηγέτη των τρομοκρατών κατά την επιδρομή στο Πακιστάν.

Ο Μπρέναν δήλωσε πως ο Μπιν Λάντεν προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από γυναίκες τη στιγμή που οι αμερικανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο οικιστικό συγκρότημα που διέμενε και μία από αυτές βρήκε τον θάνατο, χρησιμοποιούμενη ως ανθρώπινη ασπίδα.

Ο ίδιος τόνισε επίσης στους δημοσιογράφους πως δεν έχει αποφασισθεί ακόμη εάν θα δοθεί στα μέσα ενημέρωσης κάποια φωτογραφία από τη σορό του Μπιν Λάντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης