Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου, στην εφ’  όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε μία «καθαρή συμφωνία» για άμεση προσφυγή στις κάλπες ή το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές, σε συνδυασμό με συναινετική εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητάμε εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα και για να ξεκινήσουμε άμεσα το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Τίποτα δε θα είναι εύκολο την επόμενη ημέρα των εκλογών. Απαιτείται η συνεργασία όλων μας. Ένα είναι βασικό: Αυτή την κρίση δεν μπορεί να την πληρώσει άλλο ο φτωχότερος Έλληνας. Για αυτό και το δίλημμα είναι σαφές: Να μείνουμε στην πορεία της αυτοκαταστροφής ή να πάμε σε εκλογές; Διεκδικούμε την αυτοδυναμία. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, γιατί το απαιτεί ο ελληνικός λαός και γιατί έχουμε την εμπειρία και τη γνώση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή υποψήφιου για την προεδρία, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι, αν ο κ. Παπούλιας θελήσει να είναι εκ νέου υποψήφιος, το ΠΑΣΟΚ θα τον στηρίξει.

Πέντε προϋποθέσεις για μία νέα πορεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γ. Παπανδρέου κατέθεσε πέντε προϋποθέσεις για μία νέα εθνική συμφωνία, προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

– Συλλογικότητα και ενότητα. Συμμαχία δημιουργικών στρωμάτων, έναντι μίας κυβέρνησης που διχάζει και διαιρεί.

– Κράτος δικαίου, απέναντι στην ανομία που βλέπουμε από στελέχη της κυβέρνησης.

– Άμεσα μέτρα για την έξοδο από την οικονομική κρίση, με άξονα τη στήριξη των αδυνάτων και τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

– Μεγάλες τομές με νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

– Κυβέρνηση παρούσα, στην Ε.Ε. και διεθνώς, έναντι της πεντάχρονης απουσίας της κυβέρνησης της Ν.Δ. «Να έχουμε μία κυβέρνηση που ξέρει και μπορεί να διαπραγματεύεται. Να έχει σχέδιο, να μπορεί να το προωθήσει και να υποστηριχθεί», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Κριτική για την Οικονομία

Η κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης είχε ως άξονα την οικονομία. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η χώρα δεν έχει εθνικό σχέδιο για την οικονομία, είναι ανοχύρωτη στη διεθνή κρίση, ενώ υποστήριξε ότι το 2007 ο Κώστας Καραμανλής έκανε εκλογές για να καταρτίσει προϋπολογισμό και σήμερα δεν έχουν προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά στα σκάνδαλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η ευθύνη για την παραγραφή των σκανδάλων βαρύνει στο ακέραιο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Για Ολυμπιακή

Η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ειδικά στο μέτωπο της Ολυμπιακής, είναι ραγδαίες με την πρόταση εξαγοράς από τον όμιλο ΜΙG να είναι στο τραπέζι και να εξετάζεται από το Μαξίμου, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση της MIG για την Ολυμπιακή, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα μικτό σχήμα κρατικής και ιδιωτικής συνεργασίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί πέντε χρόνια απαξίωσε την Ο.Α. και έπαιξε επικοινωνιακά παιχνίδια με δήθεν συμφωνίες που έκανε ο πρωθυπουργός.

Τι απαντά η κυβέρνηση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Θα περίμενε κανείς, σήμερα, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί η διεθνής οικονομική κρίση…. Αντίθετα, γίναμε όλοι,  για μια ακόμη φορά, μάρτυρες μιας άκρατης κενολογίας, ενός μικροκομματικού λαϊκισμού, μιας ασυγκράτητης παροχολογίας. Όμως: Με τα λόγια τα προβλήματα δεν λύνονται.

Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στο έργο και την αποστολή της. Στην επεξεργασία και την εφαρμογή συγκεκριμένων λύσεων για τα ζητήματα που προκύπτουν από τη διεθνή κρίση και για τη χώρα μας… Αυτό είναι το κύριο μέλημα μας. Και βέβαια, δεν μας αφορά καθόλου η εκλογολογία στην οποία επιδόθηκε σήμερα για μια ακόμη φορά, όπως κάνει μονότονα το τελευταίο διάστημα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

Ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ δήλωσε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε σήμερα για μια ακόμη φορά ότι, χωρίς να αλλάξει καμία από τις δομές του συστήματος, μπορεί να βελτιώσει τα πάντα. Η χώρα δεν χρειάζεται μια απλή εναλλαγή πρωθυπουργού. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας και τομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας».

ΠΑΣΟΚ: διέκοψαν τη μετάδοση

Καταγγελίες για διακοπή της τηλεοπτικής μετάδοσης της συνέντευξης Τύπου του κ. Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι «η κρατική τηλεόραση επέλεξε να σταματήσει τη μετάδοση στις 5 το απόγευμα και ενώ η συνέντευξη βρισκόταν σε εξέλιξη. Είναι προφανές, ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι το τέλος για την ΕΡΤ πληρώνεται από όλους τους πολίτες”, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά της η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι μετέδωσε ολόκληρη την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης