Τουλάχιστον 305 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πρωτοφανείς καταιγίδες που σαρώνουν εδώ και αρκετές ημέρες το νότιο τμήμα των Η.Π.Α., σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό. Μόνο στην Αλαμπάμα υπολογίζεται ότι οι νεκροί έχουν φθάσει τους 204, δήλωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της πληγείσας πολιτείας.

«Οι ανθρώπινες απώλειες είναι πολύ μεγάλες, κυρίως στην Αλαμπάμα, όπως και το μέγεθος της καταστροφής» δήλωσε ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, από τον Λευκό Οίκο, δίνοντας δέσμευση ότι η απαραίτητη ομοσπονδιακή βοήθεια θα δοθεί άμεσα στις Πολιτείες που επλήγησαν από τις χειρότερες καταιγίδες που γνωρίζουν οι Η.Π.Α. τις τελευταίες δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καταιγίδες αυτές μπορεί να είναι η φονικότερη φυσική καταστροφή στις Η.Π.Α. μετά το πέρασμα του κυκλώνα Κατρίνα το 2005 (1.500 νεκροί) και τις καταιγίδες του Απριλίου του 1974 (310 νεκροί), σύμφωνα με τον ιστότοπο accuweather.com.

Τουλάχιστον 300 ανεμοστρόβιλοι έχουν καταγραφεί από την περασμένη Παρασκευή, οπότε ξέσπασαν οι καταιγίδες, εκ των οποίων 130 την Τετάρτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS). Οι τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι το καιρικό φαινόμενο θα εξασθενήσει σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης