Από 9 ως 12 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας αναμένεται να αποφέρει στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ η δημοπρασία μέσω του οίκου Κρίστις ενός έργου του Πάμπλο Πικάσο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πορτρέτο μιας από τις ερωμένες του διάσημου ζωγράφου, της Μαρί-Τερέζ Βάλτερ, υπό τον τίτλο “Κοιμωμένη”.

Το έργο παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ από έναν ανώνυμο χορηγό, υπό τον όρο ότι τα έσοδα από την πώλησή του θα χρησιμοποιούνταν στην επιστημονική έρευνα για την παχυσαρκία, το διαβήτη και τις καρδιαγγειακές νόσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο που ολοκληρώθηκε το 1935, είναι ένα από τα πολλά με το ίδιο θέμα, που δημιούργησε ο Πικάσο. Θα βρεθεί στο πινάκιο της δημοπρασίας στην έκθεση του οίκου στις 21 Ιουνίου στο Λονδίνο, στην απογευματινή συνεδρίαση, που θα περιλαμβάνει έργα ιμπρεσιονιστών ζωγράφων και μοντέρνας τέχνης.

Την περασμένη χρονιά ο οίκος Κρίστις στη Νέα Υόρκη, πούλησε άλλο ένα πορτραίτο της Μαρί-Τερέζ, με τον τίτλο «Γυμνά, πράσινα φύλλα και στήθη», έναντι του σεβαστού τιμήματος των 106,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που μάλιστα αποτελεί και το υψηλότερο ποσό που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία ένα έργο τέχνης, παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης