Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Catherine Ashton, καταδίκασε τις σημερινές βιαιότητες στη Συρία, τονίζοντας ότι οι βαθιές πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη Δαμασκό αποτελούν μονόδρομο.

«Η συριακή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί ωμή βία εναντίον των διαδηλωτών και να σεβαστεί το δικαίωμα τους να διαδηλώνουν, επισημαίνεται αρχικά στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα φονικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών είναι αποκρουστικά και απαράδεκτα», προσθέτει η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, εκτιμώντας ότι «όλοι οι υπεύθυνοι για αυτά τα εγκλήματα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη».

Παράλληλα, τονίζει ότι παρά την αναγγελία της άρσης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Συρία, «αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να μετρηθούν παρά μόνο με τις πραγματικές βελτιώσεις στη χώρα».

Κλείνοντας, καλεί την κυβέρνηση της Συρίας να κάνει «βαθιές πολιτικές μεταρρυθμίσεις, αρχίζοντας με το σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών, και του κράτους δικαίου. Είναι σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις να αρχίσουν από τώρα, σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης