Τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν εννέα διακεκριμένες θεατρικές παραστάσεις, που γοήτευσαν ήδη το αθηναϊκό κοινό, προσφέρει η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. στους πολίτες της ελληνικής περιφέρειας.

Θεατρικές παραστάσεις γεμάτες πάθος, ρομαντισμό, μυστήριοκαι χιούμορ, με τη συνοδεία αγαπημένων μελωδιών, συνθέτουν ένα σαγηνευτικό ταξίδι, που ξεκίνησε από τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς και θα κάνει δεκάδες στάσεις ανά τη Ελλάδα μέχρι το Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χιλιάδες θεατρόφιλοι και όχι μόνο θα έχουν πλέον την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις επιτυχημένες καλλιτεχνικές δημιουργίες νέων αλλά και εμπειρότερων σκηνοθετών, θεατρικών ομάδων και μουσικών.

Στα 50 και πλέον χρόνια της ιστορίας της, η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., πιστή στον κοινωνικό της ρόλο, στηρίζει εμπράκτως κάθε αξιόλογη προσπάθεια σε επίπεδο αθλητισμού, πολιτισμού, παιδείας, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Έτσι και τώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης για τον Πολιτισμό, μέσω της χορηγίας της, συμβάλλει καθοριστικά στη μεταφορά και το ανέβασμα των θεατρικών παραστάσεων στην ελληνική περιφέρεια, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των εξόδων των παραγωγών με αποτέλεσμα η τιμή των εισιτηρίων στο σύνολο των παραστάσεων είτε θα είναι μηδενική, είτε δε θα ξεπερνά τα δέκα ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν τα θεατρικά έργα με τη θεματογραφία τους.

ΕΓΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗ ΒΟΛΕΨΩ
Του Βασίλη Μαυρογεωργίου, Αστική μη κερδοσκοπική “Motus terrae”
Ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίου του Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα, όπου οι 5 νεαροί ηθοποιοί σε ρόλο μαθητών δημοτικού σχολείου, μας ταξιδεύουν από την ξεκαρδιστική αφέλεια των παιδικών τους χρόνων στην ακόμα πιο ξεκαρδιστική ενηλικίωσή τους.

ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ
Του Κώστα Γάκη, Αστική μη κερδοσκοπική «Θέσις»
Μια παράσταση μεταξύ πρόζας και μουσικής με τη δεύτερη να βρίσκεται στον πυρήνα του έργου. Αναφέρεται στην περιπέτεια ενός πιανίστα που αρνείται να συνθέσει τον Εθνικό Ύμνο της χώρας του αντιτιθέμενος στο απολυταρχικό της καθεστώς.

Ο ΓΛΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΣΕΧΩΦ
Του Δημήτρη Ξανθόπουλου, Εταιρεία θεάτρου PEQUOD
Παράσταση βασισμένη στο έργο του Τσέχωφ που πραγματεύεται την αγωνία για το καινούργιο, τις νέες φόρμες και το αυθεντικό, προσπαθώντας να καταργήσει την απόσταση ανάμεσα στους θεατές και τους ηθοποιούς με το χώρο της σκηνικής δράσης να είναι ενιαίος.

Η ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ
Του Γιώργου Νανούρη, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Λυκόφως»
Μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο του Ατίκ Ραχίμι. Μια νεαρή γυναίκα μιλά στον άντρα της που είναι σε κώμα, για τη σχέση τους, τα όνειρά της, τη ζωή της, τα θέλω της, όπου και αποφασίζει να του φανερώσει και το μεγάλο της μυστικό.

ΜΑΜΑ ΕLΛΑΔΑ 2
Του Γιάννη Σαρακατσάνη, Θεατρική Ομάδα «AbOvo»
Μοντέρνα επιθεώρηση με ήθος, ύφος και συγκεκριμένη άποψη. Με επαγγελματισμό στην εκτέλεση και φοιτητική ελαφρότητα στη διάθεση. Αβίαστο γέλιο με τη σφραγίδα μιας ομάδας νέων δημιουργών.

ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΟ 100% ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Της Γεωργίας Μαυραγάνη, Θεατρική Ομάδα «ΧΑΠΙ ΕΝΤ»
Μια bar–theatre παράσταση με αφορμή το ομώνυμο διήγημα του βιβλίου «Ο ελέφαντας εξαφανίζεται» του Χαρούκι Μουρακάμι. Στο δρόμο για τη δουλειά συναντάς τυχαία το 100% τέλειο κορίτσι για σένα. Θα της μιλήσεις; Θα τη σταματήσεις; Ή μήπως θα την αφήσεις να φύγει;

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ
Της Σοφίας Καραγιάννη, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «GAFF»
Ένα σπονδυλωτό θέαμα με άξονα τρεις προσωπικές ιστορίες γυναικών, που μέσα από το ταξίδι τους στις παιδικές τους μνήμες, αντικρίζουν το παρόν τους. Πρόκειται για τρεις γυναικείους θεατρικούς μονολόγους επί σκηνής βαθιά υπαρξιακούς και εξοντωτικά ανθρώπινους.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ RACHEL CORRIE
Της Μάνιας Παπαδημητρίου, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Familia»
Έργο βασισμένο στα ημερολόγια και τα e-mails της Rachel Corrie που επιμελήθηκαν οι Alan Rickman και Katharine Viner. Η 23χρονη ακτιβίστρια βρέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας το 2003, όπου προσπάθησε να εμποδίσει την κατεδάφιση ενός σπιτιού παλαιστινίου πολίτη και τελικά καταπλακώθηκε από μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού.

ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ Ή ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ
Του Γιάννη Καλαβριανού, Εταιρεία Θεάτρου «SFORARIS»
Η παράσταση «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες» είναι βασισμένη σε τέσσερα δημοτικά τραγούδια και σε στίχους του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών με κεντρικό θέμα το ξεπέρασμα των ορίων από τους ‘ανθρώπους της διπλανής πόρτας’.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης