Την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας κατέκτησε ο ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται πλέον για τα πλέι οφ. Στην 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας με γκολ των Ίβιτς (9΄) και Αθανασιάδη (76΄).

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις πολλές απουσίες των φιλοξενούμενων και από την αρχή επέβαλε τον ρυθμό του και πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών προηγήθηκε. Από ασίστ του Έτο ο Ίβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου. Τρία λεπτά αργότερα (12’) ο Παρασκευαΐδης ανέτρεψε στην περιοχή τον Βιεϊρίνια και το πέναλτι εκτέλεσε ο Λίνο, ο οποίος όμως αστόχησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κέρκυρα δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική, έχασε μια ευκαιρία από αυτές που δεν… χάνονται όταν στο 44’ ο Γκουστάβο και ο Γιάντσης με διαδοχικές προσπάθειες είδαν τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να αποκρούουν πάνω στη γραμμή.

Τελικά στο 76’ ο Στέφανος Αθανασιάδης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Κίτρινες κάρτες:
Μονιάκης, Παρασκευαΐδης

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος):
Χαλκιάς, Γκαρσία, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68΄ Αθανασιάδης), Μαλεζάς (82΄ Μπαλάφας), Λίν, Βιερίνια, Ίβιτς (81΄ Βιτόλο), Τσουκαλάς, Έτο.

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς):
Κωνσταντόπουλος, Μίνος, Φλαβίνιο (77΄ Βιόπουλος), Γιάντσης (83΄ Μάμαλος), Λαμπρόπουλος, Παρασκευαϊδης, Ρίκκα, Χαμπλ, Μονιάκης, Μακρυδημήτρης, Ιωάννου (63΄ Δεινόπαπας).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάκης Χάβος: «Δυστυχώς στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας δεν μπορούσαμε να έχουμε τους οπαδούς μας στο γήπεδο για να χαρούμε τη νίκη. Παίξαμε κόντρα σε μία καλή ομάδα, όπως είναι η Κέρκυρα και θέλω να της δώσω συγχαρητήρια για την παραμονή της στην κατηγορία. Εμείς με αυτό το παιχνίδι συμπληρώσαμε 50 που είναι πάρα πολλά. Τώρα θα έχουμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε και να φρεσκαριστούμε εν όψει των πλέι οφ. Είναι ώρα να ηρεμήσουμε τώρα.

Αυτό δουλεύουμε συνεχώς με τον Ίβιτς. Σήμερα έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του και ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ. Θα με προβλημάτιζε αν δεν χάναμε ευκαιρίες, είναι πολλά τα παιχνίδια που χάσαμε ευκαιρίες. Όταν κερδίζεις αυτό δεν φαίνεται τόσο, όταν, όμως, χάσαμε πέντε ευκαιρίες στο ματς με τον Ηρακλή κάποιοι είπαν ότι η ομάδα δεν ήταν καλή. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και με τον Ηρακλή και με τον Ατρόμητο που θα μπορούσε να κάνει το 1-3. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα βγούμε πρώτοι στα πλέι-οφ».

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς:
«Βρέθηκα σε άσχημη θέση σήμερα, να δω την Τούμπα άδεια. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγώνα, εμείς είχαμε πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια, αφού άνοιξε το σκορ γρήγορα και είχε περισσότερες ευκαιρίες. Εμείς κατά διαστήματα κυκλοφορήσαμε την μπάλα και είχαμε μερικές φάσεις. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα. Είναι πιο σταθερός ως ομάδα, έχει ένα καλό σύνολο και, σε συνδυασμό με τη δυνατή έδρα, θεωρώ ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να τερματίσει πρώτος. Έχω περάσει από εδώ και ξέρω τι σημαίνει η δύναμη της Τούμπας».

Αντελίνο Βιεϊρίνια:
«Η διαφορά είναι μόνο τρεις βαθμοί, μόνο ένα παιχνίδι και μπορούν να καλυφθούν. Αυτό που προέχει είναι να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε την είσοδό μας στα πλέι οφ. Όλη τη χρονιά δουλέψαμε για το καλύτερο, δυστυχώς δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο, τώρα ο στόχος μας είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, ακόμα και αν δεν σκοράρω εγώ, ας το βάζει κάποιος συμπαίκτης μου, το θέμα είναι να κερδίζουμε. Πιστεύω πως όλες οι ομάδες που βρίσκονται στην τετράδα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο όλη τη χρονιά και δίκαια βρέθηκαν στη διαδικασία των πλέι οφ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης