Μήπως είστε από αυτές που μασούν διαρκώς μια τσίχλα σαν κατσίκα; Μήπως την μασάτε τόσο που σας κάνει εκνευριστική στον συνομιλητή σας; Γίνεται λοιπόν λίγο πιο διακριτική αφού η τσίχλα σύμφωνα με έρευνες κάνει καλό.

Τα αποτελέσματα της συνήθειας του μασήματος μιας τσίχλας είναι θετικά για όλους όσοι θέλουν και δεν μπορούν να αποφεύγουν τα τσιμπολογήματα πριν από ένα γεύμα. Κόβει την όρεξη, οπότε και τα κιλά μας… αφού μειώνεται η αίσθηση της πείνας και η λαχτάρα κατανάλωσης, κυρίως, γλυκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί μπορούν να σας επιστήσουν την προσοχή ότι η τσίχλα προκαλεί φούσκωμα στο στομάχι. Δεν είναι όμως έτσι αφού έχει ευεργετικές ιδιότητες ενάντια στη δυσπεψία και τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Μάλιστα πρόσφατη έρευνα που έγινε από Αυστραλούς επιστήμονες έδειξε ότι, όταν μασάς τσίχλα, μειώνεις το στρες και το άγχος.

Η τσίχλα όμως δεν παύει να έχει και αρνητικές ιδιότητες όταν για παράδειγμα μασάμε χωρίς να σκεφτόμαστε οπότε γίνεται ενοχλητικό για τον απέναντί μας. Αποφύγετε να μασάτε όταν έχετε κάποιο σημαντικό ραντεβού γιατί ο καθένας θα μπορούσε να σας παρεξηγήσει. Είναι και λίγο αγένεια, πως να το κάνουμε…

Μασάτε λοιπόν τσίχλα αφού κάνει καλό, φυσικά με μέτρο, μην σας πιάσει και η κοιλιά σας και προτιμήστε αυτές χωρίς ζάχαρη. Είπαμε, μην το παρακάνουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης