Στον δεύτερο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross που ολοκληρώθηκε αυτό το σαββατοκύριακο στην πίστα των Τρικάλων, η ομάδα της Yamaha κατέκτησε την πρώτη θέση σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Μανώλης Κρητικός, συνέχισε το αήττητό του, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση την κατηγορία Junior. Στην MX2 ο Δημήτρης Κοντολέτας, σημείωσε την δεύτερη του νίκη για φέτος βάζοντας θεμέλια για την κατάκτηση του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στη όγδοη θέση στο πρώτο σκέλος έχοντας αρκετές πτώσεις, στο δεύτερο μέρος όμως βρήκε τον ρυθμό του τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Στην MΧ1 ο Στέλιος Γαλατιανός έσπασε τα χρονόμετρα παίρνοντας δύο εντυπωσιακές νίκες παρ’ότι συγκρούστηκε με άλλο οδηγό στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από την τελευταία θέση. Σημειώνοντας όμως ταχύτατο  γύρολόγιο προσπέρασε όλους τους οδηγούς παίρνοντας την πρώτη θέση μόλις ένα γύρο πρίν το τέλος του αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος οδήγησε αλάνθαστα από την αρχή και χωρίς ιδιαίτερη πίεση ανέβασε την Yamaha του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μία όγδοη και μία ένατη θέση είχε ο Θεόδωρος Ζερβός στην MX1 που ακόμα προσαρμόζεται στην καινούργια του YZF450. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών είναι χαρακτηριστικές:

Δημήτρης Κοντολέτας: «Το πρώτο σκέλος ξεκίνησε καλά, πήρα μία νίκη σχετικά άνετα γιατί ο Κοσμάς είχε μία πτώση και όλα τελείωσαν όπως ήθελα. Στο δεύτερο σκέλος είχα μάχη στην αρχή με τον Παναγιωτόπουλο και αργότερα με τον Κοσμά.Τελικά κατάφερα να τους προσπεράσω και να κρατήσω την διαφορά μου, έτσι πήρα και  την δεύτερη νίκη».

Μιχάλης Παναγιωτόπουλος
: «Η πίστα ήταν μέτρια, για μένα δεν ήταν ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο. Στο πρώτο σκέλος είχα 3 πτώσεις λόγω άγχους επειδή είχα μείνει πίσω στην εκκίνηση. Στο δεύτερο σκέλος ενώ πήρα την εκκίνηση έκανα βασικά λάθη πάλι από άγχος και έτσι έμεινα στην τρίτη θέση».

Μανώλης Κρητικός
: «Αυτό το σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα είχαμε έναν πολύ καλό αγώνα. Και τις δύο μέρες πήρα την πρώτη θέση. Η πίστα το Σάββατο ήταν αρκετά ξερή παρόλα αυτά βρέθηκα μπροστά. Την Κυριακή ήταν πιό νωπό το χώμα και όλα ήρθαν όπως ήθελα».

Στέλιος  Γαλατιανός
: «Η πίστα δεν ήταν πολύ προετοιμασμένη το Σάββατο, ήταν αρκετά παραμελημένη απο τον προηγούμενο αγώνα και  δεν ήταν κανένας ευχαριστημένος. Κατάφερα όμως να κάνω τον καλύτερο χρόνο και αυτό μού ανέβασε την ψυχολογία. Ξεκίνησα στο πρώτο σκέλος, πήρα την εκκίνηση στα πρώτα μέτρα όμως ο Π.Κουζής έπεσε πάνω μου μπλεχτήκανε τα μηχανάκια μας και έφυγα τελευταίος. Πείσμωσα όμως μετά και άρχισα να προσπερνάω, τελικά βρέθηκα στην πρώτη θέση χωρίς να το καταλάβω. Στο δεύτερο σκέλος μπήκα πολύ αποφασισμένος, με καλή ψυχολογία από το πρώτο, πήρα την εκκίνηση και απλά έβαλα το κεφάλι κάτω χωρίς να κάνω λάθη, άντεξα περισσότερο από τους αντιπάλους μου και πήρα ξανα την πρώτη θέση».

Θεόδωρος Ζερβός
: Το σαββατοκύριακο πήγε εντυπωσιακά  καλά για την ομάδα της Yamaha, είμαι ευχαριστημένος που και οι άλλοι οδηγοί πήγαν καλά. Το Σάββατο στα δοκιμαστικά έγραψα μία έκτη θέση, έχω μόνο 4 ώρες στην καινούργια σέλα και σε κάθε αγώνα αισθάνομαι και καλύτερα. Στον αγώνα μία κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και ένα σκασμένο λάστιχο στο δεύτερο με άφησαν  πίσω στην όγδοη θέση αλλά είμαι χαρούμενος γιατί ανεβαίνω οδηγικά σιγά-σιγά και πιστεύω μέσα στον επόμενο μήνα να μπορέσω να αξιοποίησω στο μέγιστο τη νέα μοτοσυκλέτα μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορία MX1-Πρώτο σκέλος
1.   Σ.Γαλατιανός-Yamaha
2.   Μ.Σκύβαλος
3.    Π.Κουζής
8.    Θ.Ζερβός-Yamaha

Κατηγορία MX1-Δεύτερο σκέλος
1.     Σ.Γαλατιανός- Yamaha
2.     Π.Κουζής
3.     Μ.Σκύβαλος
9.     Θ.Ζερβός-Yamaha


Κατηγορία MX2-Πρώτο σκέλος
1.     Δ.Κοντολέτας-Yamaha
2.     Σ.Κοσμάς
3.     Δ.Μπαξεβάνης
8.    M.Παναγιωτόπουλος-Yamaha

Κατηγορία MX2-Δεύτερο σκέλος
1.     Δ.Κοντολέτας-Yamaha
2.     Σ.Κοσμάς
3.     Μ.Παναγιωτόπουλος-Yamaha

Κατηγορία Junior-Πρώτο σκέλος
1.    Μ.Κρητικός-Yamaha
2.    Ν.Φανουράκης
3.    Γ.Γαβρίλης

Κατηγορία Junior-Δεύτερο σκέλος
1.    Μ.Κρητικός-Yamaha
2.    Ν.Φανουράκης
3.    Γ.Γαβρίλης

Επόμενος αγώνας  14-15 Μαίου Λαμία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης