Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρόστιμα στη Siemens, για το πολύκροτο σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναμένεται να επιβληθούν έως το τέλος Μαΐου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να κοινοποιηθεί δική του επιστολή στη Siemens, με την οποία οι επικεφαλής της εταιρείας θα κληθούν να παράσχουν εξηγήσεις συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, ενώπιων των υπουργών Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, και στη συνέχεια θα μεσολαβήσει ένα διάστημα 10-15 ημερών, έτσι ώστε μέχρι τέλος Μαΐου να τους επιβληθούν τα πρόστιμα με βάση τις σχετικές διατάξεις του νόμου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κος Καστανίδης ωστόσο άφησε αιχμές κατά των Γερμανών, λέγοντας: «Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί είναι αυτοί που κυρίως πρέπει να απολογηθούν γιατί οι δικές τους εταιρίες και ναυαρχίδες είναι πρωταθλητές διαφθοράς στον κόσμο».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης συνέστησε στον υπουργό όσα είπε στην αίθουσα να τα μεταφέρει και στον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί όταν πάει στη Γερμανία «τον επιπλήττουν».

«Ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει», συμπλήρωσε ο Χάρης Καστανίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης