Φίλοι της ποίησης είχαν μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον πολυβραβευμένο Ελληνοαυστραλό ποιητή, Δημήτρη Τσαλουμά, να διαβάζει ποιήματά του σε μία επιτυχημένη βραδιά ποίησης, που διοργανώθηκε προς τιμήν του την Κυριακή, στο οίκημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, από το Φεστιβάλ Αντίποδες και τον Ελληνοαυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο Μελβούρνης.

Ο 89χρονος Δημήτρης Τσαλουμάς διάβασε και ανέλυσε ποιήματά του στα ελληνικά και τα αγγλικά ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού, κάνοντας έναν ενδιαφέρον διάλογο όσον αφορά την σημασία διαφόρων ποιημάτων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Τσαλουμάς, γεννημένος στη Λέρο, είναι ένας από τους πλέον ονομαστούς ποιητές της ελληνικής Διασποράς στην Αυστραλία αλλά και κορυφαίος μεταξύ των Αυστραλών ποιητών. Κατέκτησε την εξέχουσα αυτή θέση το 1983 με την βράβευση της δίγλωσσης ποιητικής του συλλογής “Το Παρατηρητήριο” (The Observatory) με το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Αυστραλίας. Ο Τσαλουμάς αποτελεί σπάνιο παράδειγμα συγγραφέα ο οποίος μπορεί να εκφραστεί εξίσου θαυμάσια ακόμη και στη γλώσσα της χώρας που υιοθέτησε ως δεύτερη πατρίδα του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης