Ο επικεφαλής των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων στη Λιβύη δήλωσε πως δεν πρόκειται να απολογηθεί για τις δύο αεροπορικές επιδρομές «που μπορεί να οδήγησαν στον θάνατο κάποιων αντικαθεστωτικών έξω από την Μπρέγκα».

Ο κ. Ράσελ Χάρντινγκ είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη – μόλις μία ημέρα μετά την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών – ότι η κατάσταση στο έδαφος «παραμένει εξαιρετικά ρευστή», ενώ είχε τονίσει ότι τα τανκς μετακινούνταν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, γεγονός που καθιστούσε δύσκολο τον εντοπισμό του μετώπου στο οποίο τασσόταν το κάθε όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Αμπντελφατά Γιουνίς, στρατηγός των αντικαθεστωτικών, είπε ότι στη Βεγγάζη από αυτή την επίθεση σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι (2 στρατιώτες και 2 γιατροί), ενώ υπάρχουν 14 τραυματίες και 6 αγνοούμενοι. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αυτά που χτύπησαν τους αντικαθεστωτικούς στην Μπρέγκα ήταν φιλικά πυρά «που εκτοξεύτηκαν κατά λάθος από το ΝΑΤΟ», συμπληρώνοντας πως οι δυνάμεις των εξεγερμένων είχαν προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ ότι θα μεταφέρονταν με τανκς Τ55 και Τ72 από τη Βεγγάζη προς την Μπρέγκα. Τέλος, ανέφερε ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών διαθέτουν αυτή τη στιγμή περίπου 400 τανκς και ότι σύντομα θα έχουν και ακόμα περισσότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης