Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμος Σερρών, μετά την εισήγηση της Διεύθυνσης Νεώτερης και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, να χαρακτηριστεί «μνημείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής και κοινωνικής σημασίας» η Δημοτική Αγορά, στην πλατεία Εμπορίου.

Με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε στην Αθήνα (4/4) με αρμόδιους της συγκριμένης Διεύθυνσης του υπουργείου πολιτισμού, κάνοντας γνωστό πως κατέθεσε φάκελο με επιχειρήματα βάση των οποίων δεν θα πρέπει η Δημοτική Αγορά να χαρακτηριστεί «διατηρητέο μνημείο» και να προχωρήσει κανονικά η κατεδάφιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς καταθέσαμε αναλυτικά τις ενστάσεις μας, ωστόσο η απόφαση θα ληφθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού» δήλωσε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Σερρών.

Υπέρ της κατεδάφισης της Δημοτικής Αγοράς, τάχθηκε και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Φιλιώ Σαραντίδου, που με δηλώσεις της υποστήριξε πως δεν έχει καμία αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.

Μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Αναστασιάδης και Παναγιώτης Κοτρώνης, από τη «Διάβαση Πεζών» είναι αντίθετοι στην κατεδάφιση της Δημοτικής Αγοράς Σερρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

πηγή:infoserres

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης