ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ Δου Νου Του.

ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΗΣ

Tο ξέσπασμα του Φώτη Μεταξόπουλου προς το καπέλο με μωβ τριαντάφυλλο της Ρούλας Χάμου, είναι ένα ενδεικτικό περιστατικό του συσσωρευμένου θυμού ενός πολίτη. Ειλικρινά δεν μπορώ να βρω έναν άλλο καλό λόγο, που να δικαιολογεί την έκρηξη του Φώτη Μεταξόπουλου, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα συντηρητικό καπέλο της Ρούλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να πω ότι δεν ήξερε που πήγαινε ο μεγάλος δημιουργός; Να πω ότι τον κάλεσε ο Χαντζηνικολάου και είδε να τον περιμένει στο παράθυρο ο Τράγκας με περικεφαλαία; Να πω ότι του έκανε αφιέρωμα ο Θεοδωράκης και ο δημοσιογράφος φορούσε βατραχοπέδιλα αντί σκαρπίνι; Τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Ήταν καλεσμένος σε μια εκπομπή πενταετίας όπου η Ρούλα Χάμου είναι εκεί καθημερινά με το καπέλο της. Ίσως και να γεννήθηκε με αυτό το αξεσουάρ. Τον θυμό του κυρίου Μεταξόπουλου τον κατανοώ απολύτως.

Είναι τόσο σπασμένα τα νεύρα μας με όλα όσα γίνονται που, σταματάει κάποιος να σε ρωτήσει την ώρα και τον ψεκάζεις στην μούρη με σπρέι από πιπέρι. Πιστεύουμε πια ότι και το «καλημέρα» που σου λένε, ακούγεται απειλή. Αν είχα ένα στοιχειώδες θάρρος με τον χορευτή, θα του τηλεφωνούσα, γιατί είμαι βεβαία ότι το πρωί εκείνης της μέρας είχε περάσει απο εφορία. Εκεί προφανώς ο εφοριακός που τον κούραρε, φορούσε τραγιάσκα, ψαθάκι ή σκουφάκι. Ω ρε γλέντια!

Την πλήρωσε λοιπόν, το επόμενο καπέλο που αντίκρισε και αυτό ήταν της Χάμου.
Πάντως τον ευχαριστούμε, όχι τον εφοριακό, αλλά τον κύριο Μεταξόπουλο που μοιραστήκαμε μαζί του έντονες τηλεοπτικές στιγμές.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΙΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ:

Αντί να μας φάει η περικοπή, της περικοπής, ώ περικοπή! Ας περάσουνε τα κανάλια σε πιο δραστικές λύσεις.

1. Γυναίκες με μακριά μαλλιά είναι ασύμφορες. Πολύ πιστολάκι, πολύ λακ, πολύ ρεύμα, πολύ χρόνο. Σε κάθε εκπομπή, ΜΙΑ, θα έχει μακριά και χτενισμένα μαλλιά. Οι υπόλοιπες θα είναι κουρεμένες όπως η Μία Φάροου στο «μωρό της Ρόζμαρυ» και θα πηγαίνουν λουσμένες, και χτενισμένες από το σπίτι τους. Όσες δεν έχουν δει την συγκεκριμένη ταινία, ας θυμηθούν την Σωτηρία Μπέλου.

2. Το καπέλο, η τραγιάσκα, το σκουφί, η μαντήλα, το ψαθάκι, θα καθιερωθεί ως αξεσουάρ για να κερδίζουμε χρόνο στους χώρους μακιγιάζ μαλλιών.

3. Η παρουσιάστρια μόνο θα βάφεται στο κανάλι, οι υπόλοιπες στο σπίτι τους. Θα προχωρήσει ιδέα – πρόταση, για δημιουργία στολής (πως ήταν κάποτε οι ποδιές στο σχολείο) για τους συνεργάτες – πανελίστες – σχολιαστές. Παντελόνι, τι σερτ και σακάκι οι της ενημέρωσης. Τα πουκάμισα όλα ιδίου χρώματος, μπλε.

4. «Ψείρες» και μικρόφωνα… Τέλος. Ενα μπουμ στην μέση και όσοι χωρέσουν.

5. Κάμερες και ήχος. Ο καθένας απο το κινητό του και ό, τι τραβήξει. Θα παίζει άκοπο, αμοντάριστο, τύπου «παπαράτσι».

6. Τα δελτία ειδήσεων θα γίνουν δύο. Κοινά συνεργεία για τα θέματα κοινής λήψης, ενώ οι ανταποκριτές θα αντικατασταθούν από νοικοκυρές ή ενεργούς πολίτες, οι οποίοι θα δίνουν τον παλμό των γεγονότων από την περιοχή των εξελίξεων, ενώ η φωτογραφία τους θα παίζει «αέρα» από το facebook.

7. Οι μαγειρικές στα κανάλια, θα συνεχίσουν αλλά τα υλικά θα τα υποθέτουμε. Οικονομία, στο αλάτι, την ζάχαρη, τον κιμά, τα ζυμάρια… Θα λέει δηλαδή η μαγείρισσα: «Προσθέτουμε αλάτι… αλλά το αλάτι θα το φανταζόμαστε…».

8. Την αστρολογία θα την κάνουμε μισή. Την μία μέρα θα ακούγονται τα μισά ζώδια και την επόμενη τα άλλα μισά.

9. Ταξί, βενζίνες, μεταφορικά κομμένα… θα προτιμούνται όσοι οδηγούν δίκυκλα και ποδήλατα.

10. Τέρμα τα κεράσματα από την παραγωγή. Ο καθένας θα φτάνει απο το σπίτι του με το τάπερ του, τον καφέ του και τα χάπια του.

11. Όσοι κάνουμε ακόμη δημοσιογραφική δουλειά θα μικραίνουμε, τις προτάσεις, το ρεπορτάζ, τις παραγράφους, τα σημεία στίξης και τις συνεντεύξεις…

12. Καλλιτέχνες στο πλατό τέλος. Γλιτώνεις τα κεράσματα αν δεν καλέσεις. Θα τραγουδάμε εμείς που θα συμμετάσχουμε, αν συμμετάσχουμε σε εκπομπές, μεγάλα σουξέ, σε όλες τις γλώσσες.

13. Φώτα;;; Ένα κεντρικό και όσες θέλουν έξτρα περιποίηση θα είναι υποχρεωμένες να καλύπτουν τα αναλώσιμα, λάμπες, ντουί, ρεφλεκτέρ, ενώ θα συμμετέχουν και στην πληρωμή του διευθυντή φωτογραφίας και των βοηθών του.

14. Για τις πρωινές ενημερωτικές δεν το κουβεντιάζω. Ο Παπαδάκης που σαρώνει και στα νεανικά θα είναι ο κεντρικός και κάθε δύωρο την σκυτάλη θα παραλαμβάνουν οι: Δημήτρης – Γιώργος, Γιώργος Αυτιάς, ενώ η Ελεονόρα θα εμφανίζεται πιο αργά για ζώδια, μόδα και gossip. Τoυτέστιν, κοινοί παρουσιαστές, κοινά συνεργεία, κοινή ομάδα, που με απλά λόγια καταλήγει σε οικονομία σε λάμπες. Που και που θα συνδεόνται όλοι με ΣΚΑΙ που εκεί πια τα μηχανήματα θα έχουν αντικαταστήσει παντελώς τους ανθρώπους όπου παρουσιαστής ρομπότ θα μας πληροφορεί για τα τελευταία νέα της καμπάνιας για την ανακύκλωση των μπαταριών.

15. Οι τουαλέτες για τους καλεσμένους των καναλιών θα είναι κλειδωμένες, εκτός και αν έχουν μαζί τους χαρτί υγείας και σαπούνι.

Εδώ εγώ παραδίδω… ας κάνουν κάτι και οι οικονομικοί σύμβουλοι. Είναι πολύ ωραίες οι ημέρες που ζούμε και με τον Ερμή ανάδρομο.

Ευτυχώς πάντως που ζει ανάμεσά μας ο Τρύφωνας για να τον δούμε να χορεύει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης