Η αυλαία της υπόθεσης του μικρού Άλεξ, μιας τραγικής εξαφάνισης που συγκλόνισε το πανελλήνιο όσο λίγες, πέφτει τη Δευτέρα, καθώς το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε τέσσερις ολόκληρους μήνες και στο δικαστήριο κατέθεσαν περίπου 100 μάρτυρες, ενώ περισσότερα από 400 άτομα εξετάστηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή στη διάρκεια της προδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας της έδρας Νίκος Καραμολέγκος στην αγόρευσή του εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι κυνήγησαν και χτύπησαν τον 11χρονο.

Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παιδιού και για το λόγο αυτό πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητήριου από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο 11χρονος Αλεξ εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου 2006, στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις μήνες αργότερα, έγινε γνωστό ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εξαφάνισης εμλέκεται μια παρέα πέντε ανηλίκων, που αποτελούσαν δύο αδέλφια Ελληνόπουλα, ένα Ρουμάνος, ένας Αλβανός και ένας Βορειοηπειρώτης.

Αρχικά, φέρονται ότι ομολόγησαν πως κυνήγησαν, χτύπησαν και μετέφεραν το σώμα του Αλεξ στην ακατοίκητη μονοκατοικία. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και οι μεν αποδέχονται τις κατηγορίες, οι δε τις αρνούνται. Ανάλογη στάση κρατούν και οι γονείς και συγγενείς τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης