Συνάντηση με εκπροσώπους των ομογενών, διορισμένων και αδιόριστων, εκπαιδευτικών είχε ο Συντονιστής του ΣΑΕ, Περιφέρειας Ευρώπης, Γιώργος Αμαραντίδης. Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τον κ. Αμαραντίδη για τα προβλήματα που τους απασχολούν, ενώ παρουσίασαν προτάσεις για την επίλυσή τους.

Κύριο αίτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών είναι οι κενές θέσεις που προκύπτουν να καλύπτονται από ομογενείς, οι οποίοι βρίσκονται στον πίνακα που συγκροτήθηκε μετά την τελευταία προκήρυξη του ΕΠΥΣΔΕ. Επιπλέον προτείνουν να προσλαμβάνονται ομογενείς ως υπάλληλοι στα συντονιστικά γραφεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Τέλος, οι ομογενείς εκπαιδευτικοί ζήτησαν να υπάρξει σαφής ορισμός του μόνιμου κατοίκου εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αμαραντίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την συνεργασία, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Συντονιστικό Συμβούλιο της Περιφέρειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο οι μαθητές και τα σχολεία στο εξωτερικό. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης