Με το θράσος που τον διακρίνει και με γνώμονα την γνωστή ρήση «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, ξανακτύπησε μηνύοντας τον Υπουργό  Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί δημοσίως στη Βουλή περί των γνωστών δραστηριοτήτων του στην υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος και παρά τις επίσημες καταγγελίες πολιτικών προσώπων περί της ιδιότυπης ασυλίας την οποία απολαμβάνει αφού οι έρευνες για τις δραστηριότητες του εξακολουθούν να παραμένουν «ανολοκλήρωτες» ο Θέμος Αναστασιάδης βρίσκει την ευκαιρία να «βγει και από πάνω», σύμφωνα με την γνωστή λαϊκή έκφραση.

Ο «κομιστής» μηνύει τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε προηγούμενη προσφυγή στην Δικαιοσύνη του Υπουργού ο οποίος μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» καταγγέλλει τον Θέμο Αναστασιάδη πως επιχειρεί να παρακωλύσει το έργο των Αρχών. Ο Υπουργός καταγγέλλει, επίσης, τον εκδότη πως λειτουργεί εκβιαστικά.

Οι διωκτικές αρχές αν και ασχολήθηκαν τόσο με την υπόθεση της διακίνησης των αδήλωτων στην Εφορία 5 εκατ. ευρώ με τις μαύρες σακούλες τα οποία ο ίδιος ο κομιστής μετέφερε στο υποκατάστημα της ΒΝP στο Κολωνάκι χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσει την προέλευση τους, όσο και με την υπόθεση των «επιταγών» τις οποίες έφερε μαζί του όταν συνελήφθη στα σύνορα Γαλλίας – Ελβετίας και για τις οποίες επίσης δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την πραγματική προέλευση τους (2η υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος), εξακολουθούν να μην εξηγούν με αξιόπιστα επιχειρήματα το γιατί ο Θέμος Αναστασιάδης δεν διώκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και η πολιτική του ηγεσία ακόμη και πρόσφατα ισχυρίστηκαν στη Βουλή ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Για το θέμα υφίστανται συγκεκριμένες έρευνες οι οποίες έχουν διεξαχθεί από το ΣΔΟΕ κατόπιν επισήμων προσφυγών και της Ανεξάρτητης Αρχής για την διακίνηση παράνομα αποκτηθέντων χρημάτων. Είναι προφανώς πώς η ιδιότυπη αυτή ασυλία συμβάλει στην ενίσχυση του θράσους. Σε αυτό το πλαίσιο και επικαλούμενος «δημοσιογραφική αποκάλυψη» ο κομιστής αντεπιτίθεται.

Μόλις το Σάββατο που μας πέρασε το Υπουργείο Οικονομικών με επίσημη ανακοίνωση του επανήλθε με καταγγελίες κατά του Θέμου Αναστασιάδη επαναλαμβάνοντας πως «τον λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη». Είναι προφανές πώς η μήνυση η οποία υπεβλήθη από τον Θέμο Αναστασιάδη κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί αποκλειστικά να μιμηθεί την κίνηση της Σηπίας της Μελανοφόρου όταν θολώνει τα νερά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης