Παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 της Καβάλας στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καταιγιστική στο β’ ημίχρονο και πήρε τη νίκη με τα γκολ των Φουστέρ (58’), Τζιμπούρ (65’) και Μιραλάς (67’). Η Καβάλα ισοφάρισε προσωρινά με τον Νικουλάε στο 63ο λεπτό.

Με τελικό αποδέκτη τον Μιραλάς και επιθετικές διαθέσεις ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παραβιάσει την εστία της Καβάλας, όμως ο Βέλγος φορ μετά το πρώτο 20λεπτο έχασε τρεις καλές ευκαιρίες (21’, 24’, 25’) για να ανοίξει το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, η Καβάλα στο 38’ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν ο Ντικρόκ σέντραρε από τα δεξιά και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ουρτάδο, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι «άναψε»… Στο 58′ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, μετά από έξυπνη μπαλιά του Μιραλάς από αριστερά στον Χολέμπας, ο οποίος πήρε την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Φουστέρ να πλασάρει στην κενή εστία. Η Καβάλα αντέδρασε άμεσα και στο 63ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρίος από δεξιά και κεφαλιά του Νικουλάε.

Το γκολ αυτό φαίνεται πως… εκνεύρισε τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε και πέρασαν στην αντεπίθεση. Πρώτα με τον Τζεμπούρ στο 65′ με κεφαλιά και μετά από δύο λεπτά με τον Μιραλάς να εκτελεί με πλασέ, ο Ολυμπιακός πέτυχε ακόμη δύο γκολ και «καθάρισε» το ματς.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Μέγιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Ντουντού, Μιραλάς, Ριέρα (82′ Ραούλ Μπράβο), Φουστέρ (76′ Φετφατζίδης), Τζεμπούρ (68′ Ζαϊρί).

Καβάλα (Γιάννης Μαντζουράκης):
Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πφέρτζελ (76′ Περεϊρίνια), Ρίος (68′ Βουτσίτσεβιτς), Ντικρόκ, Νικουλάε (81′ Ογκμπέτσε), Χργκόβιτς, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης, Αμπντούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης