Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε τα ξημερώματα του Σαββάτου αεροπορική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία στοίχησε τη ζωή σε τρεις ένοπλους Παλαιστίνιους, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο ισραηλινός στρατός.

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, δήλωσαν ότι οι τρεις Παλαιστίνιοι παραστρατιωτικοί, επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο, που κατευθυνόταν προς την πόλη Καν Γιουνίς, όταν δέχθηκαν τα πυρά των ισραηλίτικων αεροσκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον «μιας ομάδας τρομοκρατών, που σχεδίαζαν την απαγωγή πολιτών του Ισραήλ, με την ευκαιρία της ιερής εορτής για τους Εβραίους, της Διόδου της Ερυθράς Θάλασσας».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, άλλη μία επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας είχε στοιχήσει τη ζωή ενός ενόπλου που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, οξύνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση στην περιοχή. Τον τελευταίο μήνα οι παραστρατιωτικοί Άραβες στη Γάζα εκτόξευσαν σημαντικό αριθμό ρουκετών στο έδαφος του Ισραήλ με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα αντίποινα από την ισραηλινή αεροπορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης