Οι ιαπωνικές Αρχές δε σκοπεύουν να επεκτείνουν τη ζώνη εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων που έχει εφαρμοστεί γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Dajiitsi, παρά τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας που βρέθηκαν σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο, oπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Yukio Edano. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής επέκτασης των ορίων της ζώνης εκκένωσης.

«Η ΙΑΕΑ μας ενημέρωσε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο έδαφος ξεπερνούν τα προβλεπόμενα από την ίδια όρια και μας ζήτησε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με βάση αυτές τις πληροφορίες. Δεν πιστεύω ότι συντρέχει άμεση ανάγκη για κάτι τέτοιο. Όμως το γεγονός ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο έδαφος είναι αυξημένα μας οδηγεί αναπόφευκτα στην υπόθεση ότι μία μακροπρόθεσμη συγκέντρωση (ραδιενέργειας) μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βάσει αυτού θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα επίπεδα ραδιενέργειας με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και θα πάρουμε μέτρα αν αυτό κριθεί αναγκαίο», συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης