Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στο νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, καθώς πεντέμισι χιλιάδες μετανάστες που έχουν φτάσει, από τις ακτές της Νοτίου Αφρικής, ζητούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και φιλοξενίας.

Ορισμένοι εκ των μεταναστών, που έχουν συγκεντρωθεί στο μόλο και σε λόφο του νησιού, πάνω από το λιμάνι, προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο των τροφίμων και του νερού, που μοιράζονται, σταδιακά, από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έφτασαν στην Λαμπεντούζα, ακόμη 494 βορειοαφρικανοί, ενώ, το πρωί, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το πόσιμο νερό, άρχισε να μην καλύπτει τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων και των μεταναστών.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι και Εξωτερικών, Φράνκο Φραττίνι, σε επαφές τους με τις αρχές της Τυνησίας, ζήτησαν να καταβληθεί πιο συστηματική προσπάθεια, για να περιορισθεί το μεταναστευτικό κύμα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, σύντομα πρόκειται να αφιχθούν στην Λαμπεντούζα και Λίβυοι μετανάστες. Η ακτοφυλακή της Σικελίας , εντόπισε πλεούμενο το οποίο πλησιάζει στα ιταλικά χωρικά ύδατα και το οποίο φέρεται να σάλπαρε από το λιμάνι της Τρίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης