Με αποκλεισμό 30 ημερών τιμωρήθηκε ο Κέρτις Σούμπτερ από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, για χρήση απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας.

Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα να παίξει στο προηγούμενο ματς του Αμαρουσίου τον Ηρακλή, δεν μπορεί να αγωνιστεί ούτε στην προσεχή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, το γεγονός ότι έχει δικαίωμα να παίξει στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» με τον Άρη σε συνδυασμό με τη μεταμέλεια που έδειξε για την πράξη του, έπεισαν τους ανθρώπους του Αμαρουσίου να μην δείξουν την πόρτα της εξόδου από τους «κιτρινόμαυρους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σούμπερτ είχε βρεθεί θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης στον έλεγχο ντόπινγκ, που υποβλήθηκε με την άφιξή του στην Αθήνα.

Αναλυτικά η απόφαση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στον Sumpter Curtis Sylvester, καλαθοσφαιριστή της Γ.Σ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΕ, οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας 11-Νορ-9-καρβοξυ-Δ9-τετραυδροκανναβινόλη, μεταβολίτης του ναρκωτικού κάνναβις, παράβαση άρθρων 128Β, 128Γ, 128Ζ παρ. 1 α΄, 3, 4 και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ, ζ και παρ. 3 περ. Β΄ του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρο 10.4 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΓΚ της FIBA :

α. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για τριάντα (30) ημέρες, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος.

β. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί.

γ.
Επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα τέλεσης της παράβασης.

δ.
Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ. ε. Έκπτωση και αποκλεισμός από συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών για δύο (2) χρόνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης