Προετοιμαστείτε να γελάσετε πολύ! Όταν ήμουν μικρή μου έλεγε η μαμά: «Κάθε μέρα θα αλλάζεις εσώρουχα! Κάτι μπορεί να σου τύχει στο δρόμο και να πέσεις, θα χρειαστεί να πας στο νοσοκομείο. Τί θα λένε οι γιατροί;»

Μην σας ακούγεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού άνθρωποι είμαστε και όλα μπορεί να συμβούν. Αργότερα που μεγάλωσα κατάλαβα ότι υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να αλλάζουμε καθημερινά εσώρουχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσο δίκιο έχουν όλες οι παροιμίες και συγκεκριμένα για τη καθαριότητα που είναι και θα είναι, όχι η μισή, αλλά ολόκληρη η αρχοντιά!

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το χειρότερο μου είναι να μπαίνω στο λεωφορείο καλοκαίρι, αν και το έχω καταργήσει πια, και βλέπω γυναικεία μασχάλη με πέντε κιλά τρίχα επάνω. Πού πας χρυσή μου με τη γούνα κάτω από το χέρι; Δεν ντρέπεσαι; Δε σου μυρίζει; Και καλά εσύ μπορεί να έχεις κάποιες αρχές και να μη γουστάρεις το ξυράφι, αλλά οι άλλοι τί φταίνε;

«Κάνω μπάνιο κάθε Σάββατο που είναι να βγω»! Είπαμε, υπάρχει λειψυδρία, αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό. Ο σβέρκος έχει πάρει το πράσινο χρώμα των βρύων και των λειχήνων! Πάρε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα και καθάρισε τον, να ψοφήσουν και τα μικρόβια. Εσύ, αν είσαι τυχερός, μπορεί και να επιζήσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν λέρωσα το παντελόνι μου σήμερα. Ας το ξαναβάλω στη ντουλάπα!» Ε! σώνει πια! Ξέρεις που έχεις κάτσει σήμερα και τι μυρωδιές έχει το «καθαρό σου παντελόνι;» Έλεος! Βάλτο στο πλυντήριο μα δεν θα το πλύνεις με τα χεράκια σου στη σκάφη!

«Το πόσο βαριέμαι να πλύνω τα δόντια μου σήμερα. Άσε μωρέ αύριο». Ποιος άντρας θα καταδεχτεί να σε φιλήσει αν του έρθει η όρεξη στις 3π.μ.; Για να μην πούμε για τις τροφές που συσσωρεύονται στα δοντάκια…

Ελπίζω να πλένετε τα χεράκια μετά την τουαλέτα. Πολλά μικρόβια που καμιά φορά καταλήγουν και στο στόμα μας αν έχουμε το συνήθειο να βάζουμε τα χέρια μας μέσα.

Θα σας μαλώσω! Κατά τη διάρκεια του μπάνιου πλένουμε τα αυτάκια μας και κατόπιν τα καθαρίζουμε και εσωτερικά. Γιατί καμιά μέρα μπορεί να ξεχαστείτε, να πιάσετε τα μαλλιά κοτσίδα και όποιος βρεθεί δίπλα σας… ξερνάει.

Δε καθαρίζουμε τη μύτη μας ούτε καν όταν είμαστε μόνοι. Πάρτε μια ρημαδοχαρτοπετσέτα και φυσήξτε τη! Μπλιαχ! Πλένουμε τα ποδαράκια μόλις βγάλουμε τις κάλτσες που φοράμε 14 ώρες! Ακόμα και από μετάξι να είναι μία δόση ιδρώτα θα την έχουν. Αφήστε που κυκλοφορούν και μύκητες! Κακά είναι τα ψέματα και το ξέρετε όλοι!

Το να μοσχοβολάς δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράς όλο το πατσουλί της αγοράς. Σημαίνει όμως καθημερινό μπάνιο και περιποίηση του εαυτού μας. Πόσο χρόνο θα σας πάρει; Μία ώρα; Χαλάλι, γιατί μετά θα είσαι αρχόντισσα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης