H μη κυβερνητική οργάνωση «Psychanimal» ενημερώνει ότι η ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας το 1985 με πρωτοβουλία της αμερικανικής οργάνωσης FARM (Farm Animal Reform Movement) και έχει εξαπλωθεί και εκτός των ορίων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η διεθνής αυτή καμπάνια εστιάζει στην κακοποίηση των ζώων στα σφαγεία, στα περιβαλλοντικά προβλήματα από τις μεγάλες φάρμες αλλά και στα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σχεδόν καθημερινή κατανάλωση κρέατος και άλλων ζωικών προϊόντων, όπως γίνεται σήμερα, πιστεύουμε ότι είναι ο κυριότερος λόγος της επιδημικής αύξησης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας», λέει κατηγορηματικά ο καθηγητής προληπτικής ιατρικής και διατροφής του πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.

Όσον αφορά στα ζώα η «Psychanimal» αναφέρει ότι «στα σφαγεία όλα τα ζώα πεθαίνουν τρομοκρατημένα ενώ πολλά από αυτά πριν ξεψυχήσουν υποφέρουν, ειδικά στις περιόδους μεγάλης κατανάλωσης όπως το Πάσχα. Κατά την άφιξη τους στα σφαγεία τα ζώα είναι φοβισμένα και ανήσυχα. Τα επίπεδα άγχους είναι ιδιαίτερα αυξημένα, γεγονός που οφείλεται και στις συχνά άθλιες συνθήκες μεταφοράς τους».

Στην ανακοίνωση της η Μ.Κ.Ο. καταλήγει λέγοντας ότι τα ζώα δεν οδηγούνται στο θάνατο εύκολα «ούτε είναι ευτυχισμένα όπως στις καμπάνιες των εμπόρων κρέατος. Αντίθετα βασανίζονται φρικτά πριν φτάσουν στο πιάτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης