Μια γυναίκα, η οποία είναι μεταξύ των τεσσάρων ανταποκριτών της εφημερίδας «New York Times» στη Λιβύη, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί κοντά στην Ατζνταμπίγια, συνελήφθη και θα αφεθεί ελεύθερη, όπως δήλωσε σήμερα ένας από τους γιους του Λίβυου ηγέτη.

«Εισήλθαν παράνομα στη χώρα και, όταν ο στρατός απελευθέρωσε την Ατζνταμπίγια από τους τρομοκράτες, τη βρήκαν εκεί» δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, όταν ρωτήθηκε για τους τέσσερις δημοσιογράφους. «Τη συνέλαβαν, αλλά χάρηκαν στη συνέχεια, όταν διαπίστωσαν ότι είναι Αμερικανίδα και όχι Ευρωπαία. Για τον λόγο αυτό θα αφεθεί αύριο ελεύθερη» προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιος του Καντάφι δεν κατονόμασε τη δημοσιογράφο και συνεπώς δεν επιβεβαιώθηκε εάν πρόκειται για τη φωτογράφο Λίνσεϊ Αντάριο.

«Η απόφαση για την απελευθέρωση της δημοσιογράφου δεν είναι δική μου αρμοδιότητα» τόνισε.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος απηύθυνε έκκληση στις λιβυκές Αρχές να προστατεύσουν τους τέσσερις δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι επεσήμανε στη συνέντευξή του στο ABC ότι οι Λίβυοι διάκεινται ευνοϊκότερα απέναντι στους Αμερικανούς απ’ ό,τι στους Ευρωπαίους, γιατί αρχικά η Ουάσινγκτον δεν ζήτησε στρατιωτική επέμβαση κατά της Λιβύης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως, χθες, οι Αμερικανοί ψήφισαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπέρ της απόφασης για στρατιωτική επέμβαση κατά της Λιβύης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης