Με τιμές ήρωα υποδέχτηκαν στην πόλη καταγωγής του χιλιάδες άνθρωποι, τον Τσέσλι Σάλενμπεργκερ τον πιλότο που προσυδάτωσε το αεροσκάφος της US Airways στα παγωμένα νερά του ποταμού Χάντσον, στη Νέα Υόρκη.

Ο άνθρωπος που με την ψυχραιμία του και τις εξαιρετικές ικανότητες του έσωσε τις ζωές 155 επιβατών απευθυνόμενος στους χιλιάδες ανθρώπους που τον υποδέχτηκαν, στο Ντάνβιλ της Καλιφόρνια, είπε με σεμνό τρόπο: “Γνωρίζω ότι μπορώ να μιλώ εξ ονόματος όλου του πληρώματος και σας λέω ότι απλά κάνουμε τη δουλειά για την οποία έχουμε εκπαιδευτεί. Σας ευχαριστώ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πιλότος διαπίστωσε ότι το αεροσκάφος είχε συγκρουστεί με σμήνος πουλιών, με συνέπεια να μείνει χωρίς κινητήρες, αμέσως μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, της Νέας Υόρκης στις 15 Ιανουαρίου.

Με απόλυτη ψυχραιμία και χωρίς να “ανοίξει μύτη” κατέβασε το αεροπλάνο το προσυδάτωσε στο ποτάμι, αφήνοντας… άφωνο τον πλανήτη για το εξαιρετικό του κατόρθωμα.

Την Παρασκευή ειδικά συνεργεία ανέσυραν τον ένα από τους δύο κινητήρες του Α320 που είχε αποκολληθεί από το αεροπλάνο και εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων στον ποταμό Χάντσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσέσλι Σάλενμπεργκερ μίλησε για την περιπέτεια της 15ης Ιανουαρίου στην Κέιτι Κούρικ. Η συνέντευξή του θα μεταδωθεί από το CBS στις 8 Φεβρουαρίου.

(Πρώτη καταχώρηση 08:05, 25 Ιανουαρίου 2009)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης