Ύστερα από την επίσκεψή της στην Αίγυπτο, η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Χίλαρι Κλίντον, έφθασε αργά χθες το βράδυ στην Τυνησία, δύο μήνες μετά την «Επανάσταση του Γιασεμιού», που οδήγησε στην πτώση του Μπεν Άλι και αποτέλεσε την αφορμή για τις εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή.

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην επίσκεψή της στη χώρα, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «η Τυνησία είναι ελεύθερη και δεν είναι για πούλημα» και «η Τυνησία είναι αραβική χώρα και δεν είναι ιμπεριαλιστική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον προσωρινό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, καθώς και με εκπροσώπους των διαδηλωτών που έλαβαν μέρος στην «επανάσταση».

Παράλληλα, σε συνέντευξή της χθες στο αμερικανικό δίκτυο CBS, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τα κράτη του Κόλπου βρίσκονται «σε κακό δρόμο», μετά την αποστολή ενόπλων δυνάμεων στο Μπαχρέιν, για να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της εξέγερσης.

Οι χώρες αυτές «απέστειλαν δυνάμεις τους, για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του Μπαχρέιν. Βρίσκονται σε λάθος δρόμο. Δεν μπορεί να απαντηθεί με μέτρα ασφαλείας το κύμα αυτό της αμφισβήτησης» τόνισε η κα Κλίντον. Αναφέρθηκε, επίσης, και στη Λιβύη, λέγοντας ότι είναι «επείγον» να ενεργήσει η διεθνής κοινότητα έναντι της προέλασης των δυνάμεων του Καντάφι κατά της λιβυκής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο χρόνος που περνά είναι εις βάρος μας. Είναι επείγον» είπε και πρόσθεσε ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μελετούν διάφορες πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης