Άλλη μια νίκη μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 του ΟΦΗ, σε παιχνίδι για τη 19η αγωνιστική και σε συνδυασμό με την ήττα 1-0 του Παναθηναϊκού, απομακρύνθηκε 12 βαθμούς από τους «πράσινους». Στο 7’ ο Ντιόγο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ στο 62’ ο Σίμιτς ισοφάρισε 1-1 για τους Κρητικούς. Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό σημείωσε στο 67’ ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από την αρχή στο παιχνίδι και έξαψε το γρήγορο γκολ, που θα του λύσει τα πόδια. Οι γηπεδούχοι το πέτυχαν στο 7’, όταν σε μια στημένη φάση, ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντιόγο πετάχτηκε στη μικρή περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Μάλαρζ και σημείωσε το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη πολύ μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού για να σκοράρει ήρθε στο 22’. Ο Ντιόγο κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Κουνενάκη και του Ρουμπάκη και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, καθώς ο Γκαλέτι και ο Τζόρτζιεβιτς, που είναι οι μόνιμοι εκτελεστές βρίσκονταν στον πάγκο. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού ο Μάλαρζ απέκρουσε.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει την άμυνα των Κρητικών. Στο 39’ ο Πατσατζόγλου με πλασέ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν το ρυθμό τους και το πλήρωσαν. Στο 62’ ο Γκαλίτσιος έκανε λάθος στην άμυνα και ο Σίμιτς βγήκε απέναντι στον Νικοπολίδη. Ο παίκτης του ΟΦΗ πλάσαρε πάνω από τον Έλληνα κίπερ και ισοφάρισε 1-1 για την ομάδα του, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αφού χτύπησε στο δοκάρι.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκα αντέδρασαν άμεσα. Στο 67’ ο Γκαλέτι κοντρόλαρε τη μπάλα στην περιοχή και με έξοχο πλασέ νίκησε τον Μάλαρζ, σκοράροντας για δεύτερη φορά. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, αλλά μέχρι το τέλος το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Κίτρινες κάρτες: Σίμιτς, Μπερτίν, Ρουμπάκης, Αρβανίτης, Κορνέα.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλίτσιος, Όσκαρ (63′ Γκαλέτι), Ντιόγο, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Ντουντού, Λέτο (75′ Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι (87′ Μενδρινός), Πάντος.

ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάλαρζ, Αρβανίτης (76′ Βενέτης), Σίμιτς, Πόποβιτς, Μπερτίν, Ρουμπάκης (36′ Ταραλίδης), Πακίτο, Μπεθάρες, Σουλεάπ (62′ Πέσιτς), Κουνενάκης, Κορνέα.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Δεν ισχύει ότι δεν θέλουμε να πετυχαίνουμε γκολ. Εμείς πάντα θέλουμε να σκοράρουμε, θέλαμε να βάλουμε πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βάλαμε ένα. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι φαίνεται και δε γίνεται να είσαι συνέχεια τόσο αποτελεσματικός. Είχαμε τις ευκαιρίες μας να πάμε με 3-0 στο ημίχρονο, αλλά ήμασταν εξαρτημένοι από το αν θα γίνει ένα λάθος. Αυτό το λάθος το κάναμε κι έτσι ήρθε το 1-1. Μετά το 1-1 ξέραμε ότι έπρεπε να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ, αυτό το γκολ το βάλαμε και αυτό είναι θετικό. Είναι ένα από τα καλά μας στοιχεία όταν πιέζεται η ομάδα να αντιδρά. Απλά δε μπορέσαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ, μην πιστεύετε ότι δεν το θέλαμε, ήταν πολύ καλός ο αντίπαλος τερματοφύλακας κι εμείς μετά το 2-1 έπρεπε να διαφυλάξουμε το σκορ. Αυτά τα παιχνίδια έχουν πολύ μεγάλη αξία για εμάς, είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες σε έναν αγώνα και αν ήταν όλα τα παιχνίδια εύκολα δε θα είχαμε αυτές τις ετοιμασίες. Αυτά τα ματς κάνουν την ομάδα μας να ωριμάζει και να αναπτύσσεται».

Λουτσιάνο Γκαλέτι: «Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στο Ντάρκο. Όσο προχωράει το πρωτάθλημα είναι καλό το ότι κερδίζουμε. Οι ομάδες κλείνονται αλλά εμείς βρίσκουμε τον τρόπο να σκοράρουμε».

Μίχαλ Ζεβλάκοφ: «Εμείς κοιτάμε μόνο την ομάδα μας. Εχει αρκετό δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και είναι σημαντικό να κερδίζουμε ως το τέλος. Η διαφορά των 12 πόντων μας δίνει άνεση, αλλά δεν πρέπει να μας καθησυχάσει. Πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες. Ενώ για την ανανέωση του συμβολαίου του, τόνισε: «Εσείς οι δημοσιογράφοι τα ξέρετε καλύτερα από μένα».

Γιώργος Γκαλιτσιος: «Ηταν μια αγχωτική νίκη μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι πιο νωρίς. Δεχθήκαμε την ισοφάριση αλλά καταφέραμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες αλλά τι κάνουμε εμείς. Θέλουμε να κερδίζουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Γιάννης Ματζουράκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός σήμερα, θα μπορούσε κάλλιστα στο πρώτο ημίχρονο να έχει κάνει το 3-0. Στο δεύτερο μέρος είτε από χαλάρωση είτε από κούραση δέχτηκε ένα γκολ και θα μπορούσε να του στοιχίσει και η φάση με τον Πέσιτς κάτι που θα ήταν εντελώς άτυχο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού κι αυτό γιατί δούλεψε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο από μας. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για το παιχνίδι. Αυτό που μπορώ να επισημάνω είναι ότι η θέση μας συνεχώς δυσκολεύει. Από δω και πέρα θα παλέψουμε πολύ σκληρά γι’ αυτό που λέγεται σωτηρία. Δεν ξέρω ποια ομάδα θα πέσει αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι δε θέλω να είμαστε εμείς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης