Τρίτη 15 Μαρτίου 2011, στις 20:30 στον κινηματογράφο “Δαναός 1”.

Όταν η σκηνοθετική δεξιοτεχνία του Fernando Trueba, βραβευμένου με Όσκαρ και BAFTA για το ‘Belle Epoque’ με την Penelope Cruz, συναντά το αστείρευτο δημιουργικό ταλέντο του σχεδιαστή της μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης, Javier Mariscal, τότε τα διαπιστευτήρια για το αποτέλεσμα της σύμπραξης περιττεύουν. Το Chico and Rita πιάνοντας επακριβώς τον παλμό της Κουβανέζικης πραγματικότητας, μας δίνει μια συναρπαστική ιστορία αγάπης, εμπλουτισμένη με άφθονη τζαζ, ένταση και μουσικό ηλεκτρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσίκο είναι ένας νεαρός πιανίστας με μεγάλα όνειρα. Η Ρίτα είναι μια όμορφη τραγουδίστρια, που διαθέτει εκπληκτική φωνή. Η μουσική και ο ρομαντισμός τους φέρνουν κοντά τον έναν στον άλλο, όμως η κοινή τους πορεία- όπως συμβαίνει και με τη λάτιν μπαλάντα, το μπολερό- δεν παύει να έχει και στιγμές λύπης και ταλαιπωρίας.

Το Chico & Rita αφηγείται μια ιστορία τόσο ρομαντική και ιδιαίτερη που μοιάζει με όνειρο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δομημένο, καλλιτεχνικά, ρομαντικό μελόδραμα, μια ιστορία αγάπης που καταφέρνει να αιχμαλωτίσει την καρδιά και τη φαντασία του θεατή με τρία διαφορετικά μέσα. Διακρίνεται για το ξεχωριστό του animation, την σπαραξικάρδια αφήγηση ενός ιδιαίτερου love story αλλά και για τη μουσική του φύση που καθηλώνει με τις πολλαπλές αναφορές στα ιερά τέρατα της παγκόσμιας τζαζ κοινότητας.

Πρόκειται για μια ιστορία πάθους, δημιουργίας και καταστροφής, που συγκινεί και γοητεύει από το πρώτο της κιόλας λεπτό. Κινούμενο σχέδιο, εναλλακτική αφήγηση, αυτοσχεδιασμός και υπέροχη σκηνοθεσία, ντύνονται με το μουσικό μανδύα των Πάρκερ, Γκιλέσπι, Τίτο Πουέντε και Θελόνιους Μονκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Chico and Rita συνδυάζει τη μαγεία του Buena Vista Social Club, αναδεικνύοντας μια animated ιστορία αγάπης, σε πρώτης διαλογής “ενήλικο” καρτούν. Ίσως η καλύτερη ταινία που έχει φτιαχτεί ποτέ για Jazz μουσική και παράλληλα το πιο ιδιαίτερο love story των τελευταίων χρόνων. Η Ρίτα είναι ο πιο σέξι χαρακτήρας καρτούν μετά τη Jessica Rabbit.

Είναι η τρίτη προβολή της διοργάνωσης “Μουσικός Μάρτης στο Δαναό” και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικής κινηματογραφικής επιμέλειας, υπό τον τίτλο “Ο Δαναός προτείνει”. Μετά από κάθε προβολή, ακολουθεί πάρτι στο Bar Dunkel. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα:

http://danaosalternative.wordpress.com/
http://www.danaoscinema.gr/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης