Συμπλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αντιεξουσιαστών και ανδρών των ΜΑΤ, μετά το τέλος πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι πρώτοι, σε ένδειξη συμπαράστασης εναντίον των συνεληφθέντων, βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Οι περίπου 1.000 διαδηλωτές σύμφωνα με την Αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι και πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Αθηνάς και της Ευριπίδου στην οδό Σταδίου και στο Σύνταγμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την αποχώρησή τους, στην οδό Πανεπιστημίου, επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους απώθησαν.

Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε και δεύτερη σύγκρουση στα Προπύλαια, όπου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και απομακρύνθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ μια μεγάλη ομάδα κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγνωστοι πυρπόλησαν το βιβλιοπωλείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται για την 13η εμπρηστική επίθεση εναντίον του συγκεκριμένου βιβλιοπωλείου, όπως κατήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτικό σταθμό.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν τρία άτομα. Πρόκειται για δύο Έλληνες και έναν αλλοδαπό οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και εξετάζονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης