Η Super League με ομόφωνη απόφαση κατά τη διάρκεια του σημερινού έκτακτου Δ.Σ της είπε «όχι» στην πρόταση του γ.γ.Α, Πάνου Μπιτσαξή να αναλάβει η ΕΠΟ το νέο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To σημερινό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα, καθώς αρκετοί ήταν οι απόντες, οι οποίοι έλαμψαν διά της απουσίας τους.

Από το Δ.Σ απείχαν συγκεκριμένα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία έστειλε εγγράφως τις προτάσεις του για αλλαγές στη δομή της Super League, και η ΠΑ ΑΕΛ 1964, ο πρόεδρος της οποίας, Κώστας Πηλαδάκης, με επιστολή του προς τη διοργανώτρια ανέφερε, ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Αχιλλέα Μπέο, επειδή «προκαλεί την κοινή γνώμη, καταλύει τους θεσμούς και τελικά προάγει τη βία».

Διαβάστε την επιστολή του Κώστα Πηλαδάκη

Οι προτάσεις του Παναθηναϊκού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης από το σημερινό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής δεν παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

«Στηρίζουμε την Super League, αλλά χρειάζονται βαθιές τομές»

Λίγο πριν τις 15.30 αποχώρησε ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Χάρης Κοσμάτος, αφού έπρεπε να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας που ταξίδευε σε λίγη ώρα για την Θεσσαλονίκη, όπου η Ένωση αγωνίζεται  αύριο στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αποχωρώντας τόνισε ότι «δεν συμφωνούμε να αναλάβει το πρωτάθλημα η ΕΠΟ και ως εκ τούτου απορρίπτουμε την επιστολή του κ.Μπιτσαξή. Στην παρούσα φάση στηρίζουμε τον συνεταιρισμό, αλλά πρέπει να γίνουν βαθιές τομές. Θεωρούμε πρώιμη την τοποθέτηση του γγ Αθλητισμού.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκεντρώνει την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει να κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό».

Βεντούρης: «Δεν μπορεί η ΕΠΟ με τους παράγοντες που έχει»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανιωνίου Γεράσιμος Βεντούρης τόνισε ότι «δεν μπορεί η ΕΠΟ να στηρίξει το πρωτάθλημα από αυτούς τους συγκεκριμένους παράγοντες».

Λίγη ώρα αργότερα απόχώρησε από το Δ.Σ της Super League και ο Αχιλλέας Μπέος, αναφέροντας ότι: «Θα σας μιλήσει ο κ. Μαρινάκης για τα όσα ειπώθηκαν. Πρώτον η ομοσπονδία δεν έχει την δυνατότητα να διεξάγει το πρωτάθλημα. Ακολουθούμε τις επιταγές της UEFA για το αυτοδιοίκητο. Για τις αποκαλύψεις σε λίγο θα βγουν και θα αφορούν στον υποκλοπέα και τον συνεργάτη του. Τον κ. Κούγια και τον κ. Πατέρα. Πρόκειται για πλαστογραφία ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Υπέβαλα μηνύσεις και πλέον η δικαιοσύνη θα αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση».

Εγώ προσωπικά σε καμιά περίπτωση δεν θα είμαι το εξιλαστήριο θύμα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι είμαι ο πρώτος που θέλω να ξετυλιχτεί το κουβάρι σε ό,τι αφορά αξιοπιστία. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν θέλει δικαιοσύνη να κάνει άρση απορρήτου. Από 8 Σεπτ. μέχρι 12. Πόσες φορές πήρε ο Πατέρας τον Δαλούκα, πόσες φορές μίλησε μαζί μου.

Δεν γίνομαι ρουφιάνος, προασπίζω μόνο τα προσωπικά μου συμφέροντα και της οικογένειάς μου. Δεν μπορώ να επιτρέπω σε κανέναν Κούγια και Πατέρα να ρίχνουν λάσπη στο πρόσωπό μου».

Για το αν απέτυχε η λίγκα: «Καταρχήν δική σας κρίση είναι ότι απέτυχε η λίγκα. Δε νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια, να υπήρχε πρωτάθλημα τόσο ανταγωνιστικό κι ενδιαφέρον. Αρα για ποια αποτυχία μιλάμε;»

Για την διοργανώτρια αρχή:
«Η SL ορίζει αγώνες και διαχειρίζεται έξοδα. Τη διοργάνωση την έχει η ΕΠΟ. Αν κάποιες συμπεριφορές παραγόντων δεν είναι αρεστές, είναι ντροπή να λέμε ότι το πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο».

Για την επιστολή Πηλαδάκη: «Θεωρώ ότι η επιστολή θα πάει σε πειθαρχικό όργανο, θα απαντήσει επίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Θα του πρότεινα να κάνει πρόεδρο τον Βέρτη να κάνει συναυλίες επί χόρτου κι επί πάγου! Αν θεωρεί ότι τη Λάρισα την έριξε ο Μπέος να κάνει προεδρικό διάταγμα να μείνει στην κατηγορία».

Για την συνεργασία με Πατέρα: «Δεν το γνωρίζετε όλοι; Υπήρξε συνεργασία με τον Πατέρα για να βγει πρόεδρος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Βαρδινογιάννης ήθελε άλλον. Δήλωσα να γίνει άρση απορρήτου. Αν νομίζουν κάποιοι ότι με δωρεές 200.000 θα αποπροσανατολίσουν ή θα αγοράσουν συνειδήσεις είναι γελασμένοι».

Για τις καταγγελίες εις βάρος του: «Δεν μπορεί να με ελέγξει κανένας περαστικός γ.γ. Α. επειδή είμαι καράφλας ή χοντρός. Σε καμιά ύποπτη συναλλαγή δεν έχω εμπλακεί.Δεν θα γίνω εύκολο θύμα. Αυτοί που καταγγέλλουν να πάνε αποδείξεις. Κι όχι να κάνουν συρραφή και να δημιουργούν εντυπώσεις».

Μαρινάκης:«Oυδέν σχόλιον»

Τελευταίος αποχώρησε από τα γραφεία της Super League ήταν ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος δεν θέλησε να τοποθετηθεί, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στην ανακοίνωση που θα δει σε λίγο το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα του Δ.Σ:

«Ολοκληρώσαμε το Δ.Σ. θα δείτε ανακοίνωση, ομόφωνη από όλα τα μέλη, η οποία ξεκαθαρίζει τη θέση μας δεν αφήνει ερωτηματικό, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις θα σας μοιράσω ομιλία μου».

Για τις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια, δεν θέλησε να μιλήσει: «Κανένα σχόλιο…»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης