Ο επικεφαλής της λιβυκής αντιπολίτευσης, Mustafa Abdel Jalil  ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα και ειδικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γερμανία να αναγνωρίσουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης (CNT). Παράλληλα, έκανε έκκληση για επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της Λιβύης.

«Ελπίζουμε ότι όλες οι χώρες θα αναγνωρίσουν το Συμβούλιο, πράγμα που θα είναι πολύ χρήσιμο. Η αναγνώριση εκ μέρους της Γαλλίας δίνει μία στήριξη στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί τη νομιμότητα στη Λιβύη. Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι Λίβυοι εξολοθρεύονται από τις αεροπορικές δυνάμεις του Καντάφι και ζητήσαμε από την πρώτη ημέρα την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τόνισε ότι παρά την κατάληψη της πόλης Zawiya οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης παραμένουν ισχυρές.

«Κάθε ένας οφείλει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δικές μας δυνάμεις και τον στρατό του Gaddafi. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν κατόρθωσε να επανακαταλάβει πολλές πόλεις που τελούν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της εξέγερσης» υπογράμμισε.
   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης