Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όρισε έναν από τους συμβούλους του, τον Ντάνιελ Σαπίρο, νέο πρέσβη των Η.Π.Α. στο Ισραήλ.

Ο Σαπίρο ήταν μέχρι τώρα διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, υπεύθυνος για τη Μέση Ανατολή, θέση την οποία κατείχε από την ανάληψη της προεδρίας από τον Ομπάμα, τον Ιανουάριο του 2009.
Υπήρξε, επίσης, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όταν ακόμα ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2008, ενώ είχε εργαστεί στο ΕΣΑ στη διάρκεια της προεδρίας του Μπιλ Κλίντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον δεύτερο διορισμό Αμερικανού πρέσβη σε σημαντικό πόστο που ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, μετά τον διορισμό του υπουργού Εμπορίου, Γκάρι Λοκ, ως νέου πρέσβη των Η.Π.Α. στην Κίνα.

Ο διορισμός του Σαπίρο, τον οποίο αναμένεται να επικυρώσει η Γερουσία, έρχεται την ώρα που το Ισραήλ ανακοίνωσε, μέσω του υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, ότι υπολογίζει σε σημαντική αύξηση της βοήθειας που λαμβάνει η χώρα από τις Η.Π.Α., ώστε να διατηρήσει την στρατιωτική της υπεροχή σε σχέση με τις γειτονικές της χώρες 

Από το 2007 οι Η.Π.Α. προσφέρουν στο Ισραήλ ετήσια στρατιωτική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία πηγαίνει εξ ολοκλήρου στην αγορά αμερικανικών όπλων, βάσει ενός διμερούς πρωτοκόλλου που ισχύει μέχρι το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης