Ο αρχικός αριθμός των 850, Τυνήσιων στην πλειοψηφία τους, μεταναστών που έφθασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νησί Lampeduza φαίνεται ότι ήταν ένα μικρό μέρος από το κύμα που συνεχίζει να κατακλύζει το ιταλικό νησί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής Αστυνομίας, ο αριθμός τους αυξήθηκε φθάνοντας τους 1.200 με 12 συνολικά πλεούμενα να έχουν φθάσει στις ακτές του νησιού.

«Η Ευρώπη υφίσταται εισβολή με 8.000 περίπου λαθρομετανάστες να έχουν φθάσει τον τελευταίο μήνα, πολύ περισσότεροι από όσους ήλθαν ολόκληρο το 2010» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Ρομπέρτο Μαρόνι, ηγετικό στέλεχος της Λίγκας του Βορρά, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Lampeduza διαθέτει 850 κλίνες οι οποίες είναι ασφυκτικά γεμάτες με την κυβέρνηση της Ιταλίας να μεταφέρει με αερογέφυρες μετανάστες σε κέντρα κράτησης στη Σικελία και την ηπειρωτική Ιταλία.

Παράλληλα ο Βιτόριο Αλεσάντρο, εκπρόσωπος του λιμενικού στη Lampeduza προειδοποίησε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24 ότι θα δημιουργηθούν εκτεταμένα προβλήματα στη θαλάσσια περιοχή, λόγω της κακοκαιρίας.

«Αναμένουμε επιδείνωση των συνθηκών κι αυτό θέτει τις ζωές όσων επιβαίνουν σε πλεούμενα σε κίνδυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης