Την αναστολή της εκστρατείας της και την πλήρη υποστήριξή της στον Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε στους υποστηρικτές της στην Ουάσιγκτον, η Χίλαρι Κλίντον.

Άνοιξε έτσι και τυπικά ο δρόμος για τον θριαμβευτή των προκριματικών εκλογών, γερουσιαστή του Ιλινόις, για να λάβει επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών στο προσεχές συνέδριο του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, ευχαρίστησε τα περίπου 18 εκατομμύρια αμερικανούς, από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις, που την τίμησαν με τη ψήφο τους στις προκριματικές εκλογές και δήλωσε ότι είναι καιρός το Δημοκρατικό κόμμα να γίνει πάλι μια οικογένεια, έτοιμo να διεκδικήσει τη μεγάλη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.  

«Σκόπευα να πάρω πίσω την προεδρία… και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε τώρα στηρίζοντας τον Μπαράκ Ομπάμα για να βρεθεί στο Οβάλ Γραφείο τον Ιανουάριο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον.

Αμέσως μετά την επίσημη δήλωση απόσυρσης της Χίλαρι Κλίντον, ο Μπάρακ Ομπάμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τόνισε ότι, η πρώην εσωκομματική του αντίπαλος, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης των προεδρικών εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ουδείς γνωρίζει καλύτερα από την κυρία Κλίντον πόσο σφοδρά η Αμερική και οι Αμερικανοί επιθυμούν την αλλαγή και γνωρίζω ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτό το φθινόπωρο και τα επόμενα χρόνια”, ανέφερε στην ανακοίνωση του ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος για την αμερικανική προεδρία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αντιμετωπίσει τον εκλεκτό του ρεπουμπλικανικού κόμματος Τζον Μακ Κέιν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης