Με γκολ του Νάτσο Σκόκο ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών αγώνα, η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 την Κέρκυρα, πέρασε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas On Line και γλίτωσε το ταξίδι στο νησί των Φαιάκων, το οποίο για 89 λεπτά αγώνα φάνταζε πολύ πιθανό.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έπεισε με την απόδοσή της, αλλά στάθηκε τυχερή, καθώς από μια προσωπική ενέργεια του Αργεντινού επιτελικού της μέσου, κατάφερε να πάρει τη νίκη. Η Ένωση στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη στο παιχνίδι, αφού είχε τρία δοκάρια, ενώ το ένα από αυτά ήταν από χαμένο πέναλτι του Εντίνιο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ μπήκε με χαλαρούς ρυθμούς στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίωρο δημιούργησε μόλις δύο ευκαιρίες. Στο 7’ ο Εντίνιο και στο 10’ ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αποστολίδη, ενώ ο Πορτογάλος επιθετικός στο 32’ έχασε νέα ευκαιρία, αστοχώντας από κοντά με το κεφάλι. Ο Εντίνιο στο 43’ δεν μπόρεσε για τρίτη φορά να νικήσει τον πορτιέρο της Κέρκυρας, ενώ στο 45’, κέρδισε πέναλτι από τον Βιτουλαδίτη, αλλά η εκτέλεσή του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.  

Στο δεύτερο μέρος, ο Νάτσο Σκόκο πέρασε στη θέση του Ζορμπά και βοήθησε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι. Στο 58’ ο Ζωγράφος δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Σεντεμέντε από σουτ του Αργεντινού της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 79’ με τον Σκόκο να εκτελεί το φάουλ και τον Κυργιάκο να μην μπορεί από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Καφές έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 86’ ο Τσεμπερίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του. Η… λύτρωση για την ΑΕΚ ήρθε στο 89’. Ο Σκόκο με προσωπική ενέργεια, ελίχθηκε από τα αριστερά και με σουτ νίκησε τον Αποστολίδη και έδωσε τη νίκη – πρόκριση στην ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Μπασινάς – Βιτουλαδίτης, Τσεμπερίδης, Γκουστάβο

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Μάχο, Πλιάτσικας, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς (46΄ Κυργιάκος), Ζεράλδο Αλβες, Μπασινάς (75΄ Παυλής), Καφές, Μαντούκα, Ζορμπάς (52΄ Σκόκο), Εντίνιο, Τζιμπούρ.

Κέρκυρα (Νίκος Παντέλης): Αποστολίδης, Μπουτζίκος (62’ Ρεπερνέ), Μουστόγιαννης (56’ Γκουστάβο), Αθανασιάδης (67’ Ίσραελ Σίλβα), Σεντεμέντες, Τσεμπερίδης, Πελαγίας, Βιτουλαδίτης, Γιαννιτσανάκης, Μακρυδημήτρης, Σουαρέ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε κάπου αλλού… Δεν μας εμπιστεύονται. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα παραπάνω. Θα πρέπει να είμαστε πιο ειλικρινής ο ένας απέναντι στον άλλον. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα παραπάνω από όσα είχαμε πει πριν δύο μήνες. Αν μπορούν να μας πιστέψουν, αλλιώς να μας πουν για χαρά και να τους πούμε και εμείς ευχαριστούμε για τη συνεργασία… Ο Στέλιος και εγώ θέλουμε να βοηθήσουμε. Δεν θέλω να πεθάνω και να χάσω την ηρεμία στο σπίτι μου. Αν δεν μας πιστεύουν και δεν ενδιαφέρονται για αυτά που ζητάμε, να μας το πουν. Ακόμη και στο ταξίδι του Μανωλά στην λατινική Αμερική μας έλεγαν τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να το κάνουμε. Δεν το νομίζω και ούτε θα επιτρέψουμε να μας επηρεάσει. Κερδίσαμε αυτό που θέλαμε. Ήταν αδύνατο να δείτε παιχνίδι με ποιότητα, όταν ο αντίπαλος παίζει πίσω και για 50 λεπτά παίζαμε στα 50 μέτρα του γηπέδου. Αν είχαμε βάλει νωρίτερα γκολ, γιατί είχαμε ευκαιρίες, θα είχαμε παίξει καλύτερα στη συνέχεια. Είχαμε έξι ευκαιρίες καθαρές και το πέναλτι. Πάλι όμως η προσπάθεια έγινε ως το τέλος και βάλαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό».

Η φάση των «16»:

Τρίτη 13 Ιανουαρίου  

16:45 Βέροια-Πανιώνιος 0-0

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου  

18:45 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-4

21:00 ΠΑΟΚ-Άρης 0-0

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου  

16:45 Εργοτέλης-Ξάνθη 0-3 

Τρίτη 20 Ιανουαρίου  

16:45 Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 2-0

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου  

16:45 Πανσερραϊκός-Λάρισα 1-0

20:00 ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου  

16:45 ΑΕΚ-Κέρκυρα 1-0

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης