Την Ελλάδα στα δύο έκοψαν οι αγρότες της Φθιώτιδας, αφού πριν λίγο, απέκλεισαν τον Μπράλο.

Για δύο ώρες έμεινε κλειστή και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Μοσχοχωρίου, που είχαν αποκλείσει οι αγρότες, κόβοντας κάθε πρόσβαση από βορρά προς νότο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρακτέρ παραμένουν με αναμμένες μηχανές δεξιά και αριστερά του κόμβου, που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια της Λαμίας, και δεν αποκλείουν να ξανακλείσουν την παλιά εθνική οδό.

Τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί στη Στυλίδα, διέρχονται με κομβόι από το παλιό εθνικό δίκτυο παρακάμπτοντας το μπλόκο των αγροτών στην Αλαμάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης παραμένει «κομμένη» σε τέσσερα σημεία, στην κοιλάδα των Τεμπών, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στις Μικροθήβες και στο Κάστρο, ενώ οι αγρότες κάνουν πράξη την “απειλή” τους να αποκλείσουν όλες τις παρακαμπτηρίους, κίνηση που θα παραλύσει όλη τη χώρα.

Στο ύψος της Στυλίδας με κατεύθυνση προς Αθήνα και στο ύψος των Καμένων Βούρλων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, η τροχαία έχει ακινητοποιήσει εκατοντάδες νταλίκες.

Ωστόσο, εξελίσσονται διαπραγματεύσεις με τη συντονιστική επιτροπή για να πειστούν οι αγρότες να ανοίξουν έστω πρόσκαιρα την κυκλοφορία.

Κλειστά τα τελωνεία

Τα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής, παραμένουν κλειστά από αγρότες των Σερρών και της Δράμας, με τις ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων φτάνουν τα 50 χιλιόμετρα, ενώ οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να κλείσουν μέσα στην ημέρα και τον συνοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου. Κινητικότητα παρατηρείται και στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι αγρότες άνοιξαν για περίπου μια ώρα τα σύνορα του Προμαχώνα για Βουλγαρία με σκοπό να περάσουν 150 νταλίκες με ευπαθή προϊόντα και Ι.Χ. οχήματα. Αμέσως μετά, οι αγρότες έκλεισαν εκ νέου τα σύνορα.

Αποκλεισμένη από αγρότες του Νέστου παραμένει η Εγνατία Οδός, στο ύψος της Χρυσούπολης, η παλιά εθνική οδός Ξάνθης-Καβάλας, αλλά και η εθνική οδός Κοζάνης-Φλώρινας.

Στα Γιαννιτσά, στο Κιλκίς και στα Κερδύλλια Σερρών τα τρακτέρ είναι παραταγμένα στις εισόδους των πόλεων, χωρίς να έχουν διακόψει μέχρι στιγμής την κυκλοφορία.

Με «αναμμένες μηχανές» είναι τα τρακτέρ στη γέφυρα του Στρυμόνα, στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια», στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας, στις εισόδους της Κομοτηνής. Μέσα στην ημέρα, αναμένεται οι αγρότες να κλείσουν και τον κόμβο της Τριγλίας στη Χαλκιδική.

Τα τρακτέρ των αγροτών έχουν επίσης παραταχθεί και στην αερογέφυρα της Νέας Εφέσου – Κορινού – Αιγινίου, χωρίς να προκαλείται πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Κρήτη και Πελοπόννησος

Κλιμακώνουν τις κινητοποποιήσεις τους και οι αγρότες από την Κρήτη. Παρά το γεγονός ότι χθες συνάντησαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφάσισαν να παραμείνουν στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, την οποία έχουν αποκλείσει από προχθές στη θέση Πλατάνι. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την υπόλοιπη Κρήτη γίνεται μέσω Μαλάξας. Από το πρωί, αγρότες έχουν κάνει κατάληψη της Νομαρχίας Χανίων.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι έδωσαν “ραντεβού” στις 12:00 το μεσημέρι στον Ισθμό της Κορίνθου, τον οποίο σκοπεύουν να αποκλείσουν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης