Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε σε 16χρονο μαθητή για ένα επεισόδιο ξυλοδαρμού εναντίον 15χρονου συμμαθητή του σε Λύκειο της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου την Παρασκευή 18/10.

Ο 15χρονος μετά τον ξυλοδαρμό διαμετακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με χτυπήματα στο πρόσωπο και ειδικότερα στο αριστερό μάτι και στο στόμα, με αποτέλεσμα να σπάσει κι ένα δόντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του cretalive gr, σε βάρος του ανήλικου ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά αδύναμου προσώπου-ανηλίκου, με την ειδικότερη μορφή της σημαντικής παρεμπόδισης και για πολύ χρόνο χρησιμοποίησης του σώματος του.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ασκείται κακουργηματική δίωξη σε ανήλικο για ενδοσχολική βία.

Ο 16χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 15χρονος, κατ’επανάληψη, εξύβριζε και πείραζε συγκεκριμένα κορίτσια στο σχολείο. Φέρεται να αναφέρει ότι τον κάλεσε να απομακρυνθεί και να σταματήσει την εν λόγω συμπεριφορά, κάτι που ο 15χρονος δεν έκανε με αποτέλεσμα να προκύψει ο καυγάς και ο ξυλοδαρμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός δράστης του ξυλοδαρμού εμφανίστηκε ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου υποστηρίζοντας ότι ο 15χρονος είχε κατ’ επανάληψη εξυβρίσει φίλες του στο σχολείο και του είχε κάνει συστάσεις να σταματήσει να τις ενοχλεί και να τους προκαλεί πρόβλημα στα διαλλείματα.

Ισχυρίστηκε δε,  ότι, παρά τις συστάσεις, ο 15χρονος δεν συμμορφώθηκε, υπήρχε έντονη δυσφορία από μέρους των κοριτσιών, έγινε παρεξήγηση και στο τέλος του έριξε μία «γεμάτη» γροθιά στο πρόσωπο.

Φαίνεται όμως ότι το κροσέ ήταν δυνατό καθώς ο 16χρονος ασχολείται και με την πυγμαχία με αποτέλεσμα ο 15χρονος να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ανήλικο κατηγορούμενο, ο οποίος απολογήθηκε παρουσία του δικηγόρου του κ. Σπύρου Βρέντζου, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αυξημένη επιμέλεια από μέρους των γονιών του, οι οποίοι έχουν επίσης συγκλονιστεί απ’ όλη αυτήν την ιστορία καθώς δεν ανέμεναν ποτέ ότι το παιδί τους θα βρεθεί στα κρατητήρια και αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη και μάλιστα με κακουργηματική κατηγορία.

Νωρίτερα, στην ανακρίτρια κατέθεσε και ένα από τα κορίτσια του σχολείου που φέρεται, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η υπεράσπιση, να είχαν ενοχληθεί από την συμπεριφορά του 15χρονου μαθητή.

Πάντως από μέρους της ανακρίτριας έγιναν αυστηρές συστάσεις στον 16χρονο ώστε να προσέξει την συμπεριφορά του και να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό καθώς την επόμενη φορά τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης