Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επέστρεψε και φέτος στους δρόμους της πόλης.

Με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος σήμερα 20/10,ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, προσκάλεσε τους φίλους του αθλήματος να διασχίσουν, εκτός από την κλασική διαδρομή των 7 χλμ., και τη  διαδρομή των 16 χλμ. στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκκίνηση της πρώτης διαδρομής των 16 χλμ. δόθηκε στις 09:30 το πρωί, ενώ στις 11:00 ξεκίνησε η δεύτερη διαδρομή των 7 χλμ.

Ο τερματισμός όλων των διαδρομών ήταν στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1987 και αποτελεί τον πλέον μαζικό αθλητικό θεσμό της πρωτεύουσας για το ποδήλατο, με συμμετοχές που σε κάθε διοργάνωση ξεπερνούν τους 15.000 ποδηλάτες, αποτελώντας ταυτόχρονα κι  ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη, καθώς αναδεικνύει την ιστορικότητά της μέσω της διαδρομής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος η συμμετοχή ήταν μαζική με εκατοντάδες ποδηλάτες να παίρνουν μέρος και στις δύο διαδρομές.

Δείτε φωτογραφίες από τον φετινό ποδηλατικό γύρο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης