Το φως της δημοσιότητας είδε η πρώτη φωτογραφία από την επίθεση με drone της Χεζμπολάχ στο σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Τη φωτογραφία δημοσίευσαν στο επίσημο κανάλι τους στο Telegram οι δυνάμεις «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης, η επίλεκτη παραστρατιωτική μονάδα του Ιράν.

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι υλικές ζημιές που προκάλεσε το χτύπημα σε τζάμια της κατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και η οικογένειά του την ώρα της επίθεσης δεν βρίσκονταν στην Καισάρεια, αλλά στην Ιερουσαλήμ.

Αν και η Χεζμπολάχ δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για αυτήν την επίθεση, θεωρείται ως ο πιο πιθανός ύποπτος από κοινού με τους Φρουρούς της Επανάστασης. Ειδικά, δεδομένου ότι στη δήλωσή της, την περασμένη Πέμπτη, η λιβανική οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι περνά σε «μια νέα και κλιμακούμενη φάση» στη σύγκρουσή της με το Ισραήλ, και ότι τις επόμενες ημέρες η απόφαση αυτή θα πάρει μορφή με πράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νετανιάχου: Έκαναν ένα σοβαρό λάθος

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως η απόπειρα της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ να δολοφονήσει τον ίδιον και τη σύζυγό του σήμερα ήταν «σοβαρό λάθος», μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του ότι ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο στην εξοχική κατοικία του.

«Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, σήμερα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια δήλωση. «Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους του άξονα του κακού: όποιος κάνει κακό σε πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης