του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O 17oς Αγώνας Sprint του MotoGP 2024 έγινε στην περίφημη πίστα του Philip Island 125χλμ νοτιοδυτικά της Μελβούρνης. Ο καιρός πήγε να παίξει το ρόλο του, καθώς κάποιες μικρές σταγόνες βροχής έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν το ξεκίνημα και ο ουρανός ήταν απειλητικός, όταν οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας στήθηκαν στη σχάρα της εκκίνησης για τον Αγώνα Sprint. Τελικά ο καιρός τους έκανε τη χάρη και ο αγώνας εκτυλίχθηκε σε μια στεγνή πίστα, με τον Jorge Martin να ξεκινάει δυναμικά και να στρίβει πρώτος, μπροστά από τον Marc Marquez.

O Marquez άνοιξε πολύ τη γραμμή του στην πρώτη στροφή – για να αποφύγει την επαφή με τον Martin, με αποτέλεσμα να πέσει στην 8η θέση, ενώ πίσω από τον Martin βρέθηκαν οι Marco Bezzecchi, Maverick Viñales, Francesco Bagnaia και Brad Binder.

Ξεκινώντας τον δεύτερο γύρο, ο Martin ήταν ήδη 8 δέκατα μπροστά, ενώ πιο πίσω ο Marquez ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, περνώντας τον Franco Morbidelli, ενώ λίγο μετά βρέθηκε μπροστά και από τον Maverick Viñales.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ ο Bagnaia πέρασε μπροστά από τον Bezzecchi στην πρώτη στροφή του 4ου γύρου, όμως ο Martin ήταν ήδη ένα δευτερόλεπτο μπροστά. Ο Marquez συνέχιζε την επίθεσή του, ανεβαίνοντας στην 3η θέση στην πρώτη στροφή του 6ου γύρου, αφού πέρασε τον Bezzecchi. O ρυθμός του σε αυτό το σημείο του αγώνα ήταν πολύ δυνατός και σύντομα έφτασε και τον Bagnaia, τον οποίο πέρασε στην 4η στροφή του 8ου γύρου.

Τα πράγματα θα γινόντουσαν χειρότερα για τον Bagnaia, καθώς σύντομα έχασε και την τρίτη θέση από τον Enea Bastianini. Λίγο πιο πίσω, ο Viñales μαχόταν με τον Bezecchi και κατάφερε να περάσει τον Ιταλό στην αρχή του προτελευταίου γύρου. Δυστυχώς, ο Bezzecchi έκανε ένα μεγάλο λάθος στο φρενάρισμα της πρώτης στροφής, με αποτέλεσμα να χτυπήσει από πίσω τον Viñales και οι δύο αναβάτες να πέσουν με πολλά χιλιόμετρα (πάνω από 250 χλμ/ώρα!!!) στην αμμοπαγίδα. Ήταν δύο από τις πολλές πτώσεις, καθώς έπεσαν και οι Brad Binder, Pedro Acosta, Jack Miller, Alex Marquez και Johann Zarco, σε διάφορα άλλα σημεία της πίστας.

Μπροστά ο Martin έκανε Cruising (βόλτα) μέχρι μια άνετη νίκη, την 6η του σε Αγώνα Sprint φέτος, η οποία τον έφερε πλέον 16 βαθμούς μπροστά από τον Bagnaia, που τερμάτισε τέταρτος, πίσω από τους Marquez και Bastianini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέμπτος ήταν ο Fabio Di Giannantonio, με τους Franco Morbidelli, Raul Fernandez, Aleix Espargaro και Augusto Fernandez να συμπληρώνουν τις ενέα πρώτες βαθμολογούμενες θέσεις.

Οι τρεις πρώτοι του Sprint με τον πρώην οδηγό της Formula 1 και 9 φορές νικητή, Mark Webber

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Race Classification for AUS MotoGP SPR

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος:

World Championship Team for AUS MotoGP SPR

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης