Απόψε (21:45, Novasports Prime), Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης θα τα… ξαναπούν, αυτή τη φορά, όχι επί γερμανικού εδάφους, αλλά στη Μαδρίτη και το «Wizink Center».

H 4η αγωνιστική της Euroleague και για την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της νέας σεζόν φέρνει αντιμέτωπους τους δύο φιναλίστ της Euroleague στο Βερολίνο στις 26 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε, ο Παναθηναϊκός με μία εξαιρετική εμφάνιση στο β΄ μέρος και MVP του φάιναλ φορ τον Κώστα Σλούκα νίκησε την πολυνίκη της διοργάνωσης με 11 τρόπαια και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά από το 2011 και για 7η φορά στην Ιστορία του.

Σε αυτούς τους πέντε μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τον τελικό της Euroleague για το 2024, πολλά έχουν αλλάξει στις δύο ομάδες, με το γενικό συμπέρασμα να είναι πως ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο (με τους Μπράουν, Οσμάν και Γιούρτσεβεν), ενώ η «βασίλισσα» έχασε παίκτες «σημαίες» της, όπως ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Ρούντι Φερνάντεθ που «κρέμασαν τα παπούτσια τους» το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τον Γαλλο διεθνή σέντερ Βενσάν Πουαριέ που… έπαιζε… πίσω ή δίπλα… στον απίστευτο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήριο, Έντι Ταβάρες.

Δεδομένου, όμως ότι είναι αρχή της αγωνιστικής περιόδου, όλες οι ομάδες ψάχνουν τα πατήματά τους. Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρουν θέση στο τζάμπολ προερχόμενοι από ήττα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στο Παρίσι από την πρωτοεμφανιζόμενη στη Euroleague, Παρί (84-80). Ο Παναθηναϊκός που έχει καταθέσει ένσταση για τη φάση του αντιαθλητικού φάουλ στον Ναν, στα 3:42 για τη λήξη του αγώνα κι ενώ είχε προηγηθεί η τεχνική ποινή στον Εργκίν Αταμάν υπέπεσε σε 17 λάθη και έδωσε 18 επιθετικά ριμπάουντ στους Παριζιάνους.

Η Παρί αποδείχτηκε ανώτερη στο παρκέ διατηρώντας διψήφια διαφορά πόντων σε αρκετά σημεία του αγώνα, για να πανηγυρίσει την πρώτη ιστορική νίκη της στη Euroleague και μάλιστα απέναντι στον κάτοχο του τίτλου!

Από ήττα, στη Βιτόρια προέρχεται, όμως και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νέος τεχνικός της Μπασκόνια, Πάμπλο Λάσο, ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον προπονητή τα τρωτά σημεία των πρώην παικτών του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και με 15 πόντους του Μάρκους Χάουαρντ και 14 του Τσίμα Μονέκε οι Βάσκοι κατάφεραν να πετύχουν περισσότερους πόντους από την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλαδή να πετύχουν… 76 πόντους, ένα όχι υψηλό νούμερο. Η νίκη κρίθηκε, λοιπόν στους μόνο 74 πόντους που δέχτηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης η Μπασκόνια. Αν και η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων (Μούσα 17, Ταβάρες 14, Χεζόνια 13 και Ντεκ 11), η πολυπόθητη νίκη δεν ήρθε για τους Μαδριλένους.

Μία σημαντική διαφορά πάντως ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (17/10) για τη Ρεάλ Μαδρίτης αφορά στον Φακούντο Καμπάτσο. Ο Αργεντινός βραχύσωμος γκαρντ εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει απέναντι στους «πράσινους». Η οργάνωση της Ρεάλ Μαδρίτης περνά από τα δικά του χέρια και η κατάσταση δυσκολεύει για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός μετρά, λοιπόν 2 νίκες – 1 ήττα, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης 1 νίκη – 2 ήττες. Οι Ισπανοί είχαν ηττηθεί και στην πρεμιέρα, στο Μόναχο, με 97-89 από την Μπάγερν Μονάχου.

Η μόνη νίκη που έχουν πετύχει δηλαδή μέχρι στιγμής είναι αυτή της 2ης αγωνιστικής, όταν δυσαρέστησαν την Παρτιζάν με 93-86 εντός έδρας. Δύο ήττες σε δύο εκτός έδρας ματς… αλλά επιστρέφουν στην έδρα τους με στόχο το δύο στα δύο στο Wizink Center. Και στο ισπανικό πρωτάθλημα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δείξει πως ψάχνει… χημεία, με τον Τσους Ματέο να… δέχεται δριμεία κριτική και να νιώθει επισφαλής στην περίπτωση που ηττηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης ξανά από τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια και ο Παναθηναϊκός… φλέρταρε με την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Basket League και είναι σαφές πως ο Εργκίν Αταμάν δεν είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα μπάσκετ που παίζει η ομάδα του στις πρώτες αγωνιστικές σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Ο καλός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Πέμπτης (17/10), αλλά την ίδια ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης και ο προπονητής της, Τσους Ματέο, έχουν πολλά ν’ αποδείξουν…

Διαιτητές της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία) και Κρίσταπς Κονσταντίνοβς (Λετονία).

Το αποψινό πρόγραμμα:

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτιζάν 21:05 Novasports 6

Αρμάνι Μιλάνο-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:30 Novasports Start

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός AKTOR 21:45 Novasports Prime

Μπάγερν Μονάχου-Παρί 21:45 Novasports 4

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Μονακό-Βίρτους Μπολόνια 20:00 Novasports 5

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 20:30 Novasports Start

Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 21:00 Novasports 4

Βιλερμπάν-Μπασκόνια 21:30 Novasports Start

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης