Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάσθηκε ο 28χρονος ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έμπαινε στις αυλές των σπιτιών των γειτόνων του και μύριζε τα παπούτσια τους!

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 28χρονος του επέβαλε τον όρο να παρακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα σε κοινωνική δομή. Παράλληλα του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο 40χρονος γείτονας του νεαρού ο οποίος τον εντόπισε για πολλοστή φορά στην αυλή του και κατέθεσε μήνυση.

«Στην εξώπορτα αφήνουμε τα παπούτσια μας και μια γειτόνισσα με ενημέρωσε για το τι έκανε ο κατηγορούμενος. Της είπα να του μιλήσει, επειδή τον γνώριζε, αλλά τα αρνήθηκε όλα. Ήμαστε γείτονες πάνω από δύο χρόνια αλλά δεν τον γνώριζα. Μετά το καλοκαίρι άφησα σκυλιά στον κήπο μου για να σταματήσει ο κατηγορούμενος. Τότε δεν έκανε κάτι, μόνο περνούσε μπροστά από το σπίτι και κρατούσε το κινητό του, χωρίς να ξέρω αν βιντεοσκοπούσε. Μόλις έβαλα τα σκυλιά μέσα τον Σεπτέμβριο ο γείτονας με ενημέρωσε ότι πάλι μπήκε στην αυλή τη δική μου αλλά και τη δική του.

«Θορυβήθηκα και πήγα στην αστυνομία. Μεταξύ άλλων, μου είπαν να καλέσω την Άμεση Δράση όταν τον εντοπίσω να το κάνει. Έτσι έστησα καρτέρι τρεις ημέρες και μόλις τον είδα το πρωί ειδοποίησα την αστυνομία και συνελήφθη. Τον πιάσαμε με τον γείτονα επάνω στην πράξη. Δεν παρουσίασε καμία επιθετική συμπεριφορά, κατάλαβε αμέσως τι έκανε, δεν είχε επιθετική συμπεριφορά. Είπε απλά ότι έπρεπε να σταματήσει, ενώ όταν τον ρώτησε ο γείτονας γιατί το κάνεις, εκείνος απάντησε “γιατί μου ομορφαίνει τη ζωή”. Θέλω να τον βοηθήσω και να σταματήσει αυτή την πράξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απολογία του ο νεαρός αποδέχθηκε την κατηγορία και δήλωσε μετανιωμένος και πως αισθάνεται ντροπή.

«Δεν γνωρίζω πώς ακριβώς έφτασα να κάνω αυτή τη πράξη. Νιώθω μεγάλη ντροπή και απογοήτευση για τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Θα ζητήσω υποστήριξη να δω τι συμβαίνει και να μη γίνει χειρότερο. Εργαζόμουν για να βοηθήσω τους γονείς μου και σταμάτησα το καλοκαίρι, είμαι μοναχοπαίδι. Παράλληλα διατηρώ μια σχέση, έπεσαν πολλά μαζί μετά το καλοκαίρι», ανέφερε. Επίσης, είπε ότι μπήκε στις αυλές τρεις φορές ενώ τόνισε δεν κινδύνευε κανείς από τον ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης