Οι οδηγοί της F1, είναι λίγοι και ξεχωριστοί. Σε κάθε αγώνα τα μονοθέσια που παίρνουν τη θέση τους στη γραμμή της εκκίνησης μπροστά από τα πέντε κόκκινα φώτα είναι 20. Οι πιλότοι της F1 που μπαίνουν στο στενό «κουβούκλιο» αποτελούμενο από ανθρακονήματα, με μια υβριδική μηχανή ισχύος 1000PS και ένα ντεπόζιτο γεμάτο με λίγο πάνω από εκατό λίτρα καυσίμου, δεν είναι τυχαίοι.

Μπορεί η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να είναι πολύ ασφαλέστερη ακόμη και σε σύγκριση με το αρκετά πρόσφατο παρελθόν, όμως αυτό δεν αφαιρεί σε τίποτα την επικινδυνότητα αλλά και την ηρωική φύση του ρόλου του οδηγού. Στις συζητήσεις για τη Formula 1, δικαίως οι σχολιαστές τους αποκαλούν και ήρωες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Pirelli επέλεξε να αναδείξει αυτό το γεγονός έχοντας έναν μάλλον ασυνήθιστο ήρωα στο βάθρο. Το τρόπαιο των τριών νικητών στο FORMULA 1 PIRELLI UNITED STATES GRAND PRIX 2024 ακούει στο όνομα Heroo!

O Heroo δημιουργήθηκε από τον Ιταλό καλλιτέχνη και σχεδιαστή Matteo Macchiavelli, σε συνεργασία με την Pirelli Motorsport. Είναι μια ερμηνεία της σύνδεσης μεταξύ του μονοθεσίου και των ελαστικών. Ταυτόχρονα είναι ένα έργο τέχνης που συνδέει την ομορφιά και την κομψότητα με τον ενθουσιασμό, την αίσθηση της ταχύτητας και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται σε ένα μονοθέσιο της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρόπαιο παίρνει τη μορφή μιας ανθρώπινης σιλουέτας με τα χέρια υψωμένα σε θρίαμβο. Είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, στο σύνολό του και εδράζεται σε μια βάση από καουτσούκ. Το τρόπαιο που θα λάβει ο νικητής του Grand Prix και ο εκπρόσωπος της νικήτριας ομάδας ξεχωρίζουν γιατί έχουν το κράνος βαμμένο χρυσοκίτρινο, πασπαλισμένο με χρυσόσκονη. Για το δεύτερο οδηγό το χρώμα είναι ασημί ενώ για τον τρίτο οδηγό έχει επιλεγεί το χρώμα του τιτανίου. Το βάθρο στο Όστιν δεν θα είναι η μια και μοναδική εμφάνιση για τον Heroo, καθώς θα παραχθούν αντίγραφα σε περιορισμένη παραγωγή για συλλέκτες και λάτρεις συλλεκτικών παιχνιδιών τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Heroo δεν είναι η μόνη καινοτομία που φέρνει η Pirelli στο Όστιν. Όπως συνέβη ήδη σε Μαϊάμι, Μόντρεαλ, Σίλβερστον και Μόντσα έτσι και στο Όστιν θα υπάρξει μια ειδική έκδοση καπέλου για το βάθρο. Το καπέλο αυτού του Σαββατοκύριακου είναι κατασκευασμένο από τζιν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην κατασκευή ρούχων εργασίας, τη δεκαετία του 1930.

Τα τζιν αγαπήθηκαν και έγιναν δημοφιλή από αστέρες του κινηματογράφου όπως ο Marlon Brando και James Dean, οι οποίοι τους έδωσαν άλλη διάσταση  ως σύμβολο ελευθερίας και επανάστασης.

Όπως και με τα άλλα καπέλα ειδικής έκδοσης, μπορείτε να βρείτε τα καπέλα βάθρου του Austin στο https://afbmotorsport.com/en/contenido/pirelli-podium-cap-f1-special-editions-26 και στις πλατφόρμες Fanatics και Stichd.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης